Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

‘TEŠKO JE BITI U ZEMLJI KOJA TI JE UBILA OCA!’
Kći Ante Paradžika: ‘Moja majka i danas pati’
 
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

U Bazilici Presvetog Srca Isusovog, u središtu Zagreba, služena je misa zadušnica za načelnika Ratnog stožera HOS-a, Antu Paradžika, koji je prije točno 31 godinu ubijen iz zasjede u Sesvetama, na povratku iz Križevaca.

Događaju je nazočila samo Z1 televizija pred čijim se kamerama pojavila Veronika Paradžik, kći pokojnog Ante. Iako se do sada nije medijski eksponirala, za Bujicu je progovorila o sjećanjima na svog oca:

 

“Puno je njih krivo za smrt moga oca”

“Tata je bio topla i brižna osoba, vjernik i obiteljski tip. I da nije bio političar, ja bih rekla – ovakav treba biti nečiji otac”.

Veronika Paradžik je u trenutku ubojstva svog oca imala samo 12 godina, no okolnostima smrti ima svoje mišljenje:
“Ljuta sam, ogorčena i jadna, teško je biti živ u ovoj zemlji koja ti je ubila oca! Odgovorni su oni koji su direktno bili u tome, kao i oni koji su šutjeli! I oni koji sve znaju, a boje se to reći… Puno je njih krivo.”

Tragična smrt brata Mislava

U potresnom razgovoru, kći Ante Paradžika kazala je i kako joj je u 37. godini preminuo brat Mislav koji je kao odvjetnik bio pod strašnim pritiscima u želji da “istjera na čistac” maglovitu sudbinu svoga pokojnog oca. Zbog gubitka supruga, a onda i sina, najveći je teret, objasnila je, podnijela i još ga uvijek podnosi – njezina majka Jozefina:

“Majka je proživljavala pakao dok je još hodala s mojim ocem i na vjenčanju i nakon njega. I kad smo dobili ovu našu prekrasnu državu, učinili su najgore – i njoj i njezinima… I sad to proživljava, nakon gubitka sina. To je strašno.”

Zanimljivo je da je razgovor s Veronikom Paradžik vodila novinarka Andrea Jelena Barešić, čiji je otac Miro također likvidiran u zasjedi, pod vrlo misterioznim okolnostima – tri tjedna prije ubojstva Ante Paradžika. Nakon razgovora, snažno su se zagrlile.

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. scrshot Dnevno.hr

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Vezani naslovi

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 249 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com