Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

Udruga pravnika Vukovar 1991.
LOGORAŠI: 'Vučić bi samo tako u Jasenovac, a nama godinama ne da u Stajićevo'
 
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Udruga pravnika Vukovar 1991. pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da izvrši dano obećanje i omogući dogovoreni posjet Udruzi i zatočenim hrvatskim braniteljima mjestu bivšeg logora Stajićevo.

Još prije šest godina, točnije 16. srpnja 2016. posredovanjem zastupnika u Bundestagu Josipa Juratovića i njemačkog Ministarstva vanjskih poslova, tadašnji predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je službeno izaslanstvo Udruge pravnika Vukovar 1991., koje su činili Zoran Šangut i Pero Kovačević.

 

“U Srbiju smo došli regularnim putem”

“U Srbiju smo došli regularnim putem, nakon što smo zadovoljili svu potrebnu proceduru koja je započela službenom najavom i odobrenjem njemačkog ministarstva vanjskih poslova, pa na dalje”, doznajemo od Pere Kovačevića.

Na sastanku su, kaže, razgovarali u vezi neprocesuiranja počinjenih ratnih zločina u logorima na području Srbije (Stajićevo, Begejci, Sremska Mitrovica, Niš i Beograd) prema zatočenim hrvatskim braniteljima te posjetu Stajićevu, postavljanju spomen ploče na mjestu bivšeg logora te paljenja svijeća i postavljanje cvijeća.

 

Nije ispunio obećanje, a sada bi “samo tako” u Jasenovac

“Tada sam ga suočio sa Zoranom Šangutom koji je svjedočio ubijanjima Hrvata u logorima. Vučić je na sastanku obećao da će nam omogućiti posjet mjestu bivšeg logora Stajićevo, postavljenje spomen ploče, paljenje svijeća i polaganja cvijeća u listopadu 2016. godine”, kaže  zamjenik predsjednika Udruge pravnika Vukovar 1991. Pero Kovačević.

No, Vučić obećanje nije ispunio do danas. S druge strane, sasvim ležerno je želio doći u Jasenovac:

“Ovo je prilika da podsjetim predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na dano, a neizvršeno obećanje. Kad se već poziva na protokole, ponovno ga pozivam da omogući službeni posjet Stajićevu, postavljanje spomen ploče te polaganje cvijeća i paljenje svijeće u spomen na ubijene, a zatočene hrvatske branitelje u tom i drugim logorima na području Srbije.

 
 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. scrshot Dnevno.hr

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Vezani naslovi

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 325 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com