Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

Postoji li druga grobnica koja skriva žrtve iz šestog autobusa?
Misterij 'Ovčare 2'
 
Ovčara
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Otkriće masovne grobnice na divljem deponiju u Boboti kraj Vukovara, poklopilo se sa obećanjem francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je kazao kako će pregovarati sa Srbijom vezano uz informacije o ostacima francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera.

 

Sve to nanovo je pokrenulo temu brojnih preostalih grobnica koje su nakon pada Vukovara premještane na različite lokacije, a predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja i civila Ljiljana Alvir o tome je kazala.

...

Misterij “Ovčare 2”

“Tražimo ljude koji su izvedeni iz bolnice, tzv. “Ovčara 2″. Postoji, ne samo u Vukovaru, nego i u ostalim dijelovima Hrvatske tijekom Domovinskog rata grupnih odvođenja od strane agresora, ili odvođenje pojedinaca s različitih lokacija i dovođenja na jednu lokaciju. Najveći dio koji očekujemo, jesu premještane grobnice.”

Bivša glasnogovornica haškog tužiteljstva Florence Hartman je prije pet godina pokrenula raspravu o još nepronađenoj masovnoj grobnici na Ovčari. Hartman je tada ustvrdila kako uz otkrivenu grobnicu Ovčara u kojoj su pronađeni ostaci više od 200 žrtava, postoji i “Ovčara 2” u kojoj se navodno nalazi oko pedesetak tijela.

 

Ni traga žrtvama iz šestog autobusa

To je 2016. potvrdio i bivši predsjednik Povjerenstva za zatočene i nestale Vlade RH pukovnik Ivan Grujić.

“Radi se o najmanje 30 ljudi koji su ubijeni u hangaru, na mjestu današnjeg Spomen-doma Ovčara. Nakon likvidacije zakopali su ih u odvodni jarak preko puta hangara i zatrpali zemljom. S obzirom na to da je jarak bio iznimno plitak, po nalogu tadašnje JNA posmrtni ostaci tih žrtava u veljači 1992. prebačeni su u blizinu masovne grobnice na Ovčari u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci 200 ljudi. Informacija da su zakopani 500 metara južno od masovne grobnice u smjeru Sotina potvrđena je i u Beogradu na suđenju za ratne zločine na Ovčari”.

Postoje podaci koji kažu da je posljednji, šesti autobus iz vukovarske bolnice, također poslan na Ovčaru. Za razliku od ostalih pet, do danas nije poznato gdje je točno taj autobus završio, niti što je s ljudima koji su u njemu bili. Pretpostavlja se da je i on završio oko Ovčare, ali pouzdanih informacija oko toga i dalje – nema.

 
 
 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. Radio Osijek

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Snježana Vučković

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 318 gostiju i nema članova online

A- A A+
U kriznom je vremenu najvažnije imati:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com