Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 PRESS

PRENOSIMO

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Banda provalnika iz Münchena nisu Hrvati nego Romi

 

Münchenski provalnici nisu Hrvati nego Romi

 

 

PRESS

 

Njemačka policija prošlog je tjedna izvijestila da su razbili bandu provalnika kojom se upravljalo iz Hrvatske. No, kako naglašava njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung u srijedu, provalnici nisu Hrvati nego Romi s hrvatskim državljanstvom.

 

FAZ navodi detalje uhićenja tri mlade djevojke koje je na kraju domino-efektom dovelo do rušenja bande. U Münchenu je uhićeno 20 provalnica, u Hrvatskoj vođe bande. Tom prilikom je u dvije vile u blizini glavnog grada Hrvatske pronađen nakit i gotovina u vrijednosti oko 100.000 eura. 

 ...

FAZ piše da je u osam ujutro tog dana na vrata tih dvaju vila zakucalo pet istražitelja iz Münchena, dvoje službenika BKA (Savezne kriminalističke policije) i 25 hrvatskih policajaca. Stanovnici kuća pravili su se da ne razumiju hrvatski jezik, samo romski. Policija je zaplijenila ukradene stvari i uskoro će ih prevesti u München. 

 

 

Djeluju u pola Europe

 

No, Nijemci su svjesni da je to samo jedan 'krak hobotnice'. Njemački istražitelji procjenjuju da provalničkoj grupi pripada i do 500 članova koji su međusobno svi u rodu i ne djeluju samo u Njemačkoj nego i u Belgiji, Francuskoj, Španjolskoj i Italiji.

‘Klan je jasno hijerarhijski strukturiran: na vrhu su u inozemstvu oni koji upravljaju ukradenom robom i koji upravljaju akcijama, ispod njih su osobe koje raspolažu stanovima u zemljama u kojima se vrše provale, ispod njih su logističari koji se brinu za prijevoz a na dnu su sami provalnici pri čemu se uglavnom radi o maloljetnicama’, priopćila je policija.

 

Državna odvjetnica Anne Leiding govori o dobroj organiziranosti klana koji se očito ovim poslom bavi u više generacija.

‘Sve je izvrsno strukturirano, spremni su i odvjetnici a skrbi se i za one koji završe u zatvoru’, rekla je Leiding.

Policija u Münchenu svjedoči i o praksi ‘posuđivanja’ djevojčica između pojedinih dijelova klanova ali i o svojevrsnoj ‘trgovini’. Za udaju djevojčica koje su se pokazale posebno umješnima u provalama, dijelovi obitelji drugima unutar klana plaćaju i šestoznamenkaste iznose.

 

 

Foto: Oliver Berg/DPA/Pixsell

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor: croexpress.eu

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 389 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com