Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS
PRENOSIMO
Predsjednica u Južnu Ameriku putuje u društvu gospodarstvenika

Hrvati Južne Amerike ugošćuju hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović

 

Južna Amerika

 

PRESS

 

 

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će posjetiti Čile, Argentinu i Brazil od 11. do 20. ožujka.

Na stranicama tamošnjeg veleposlanstva detaljno je objavljen plan posjeta Čileu, od 15. do 19. ožujka ove godine. Predsjednica će biti u Santiagu 15., 16. i 19 ožujka, u Punta Arenasu 17. ožujka i u Antofagasti 18. istog mjeseca.

...

U Santiagu će se sastati s novim predsjednikom Čilea, Sebastiánom Piñerom i sudjelovati na Čileansko-hrvatskom poduzetničkom forumu koji će se održati u četvrtak, 15. ožujka u 15:00 sati u Trgovačkoj komori Santiago (Cámara de Comercio de Santiago). 

 

Budući da je hrvatska zajednica u Čileu mnogobrojna i uživa velik ugled u životu Čilea, što predstavlja važnu sponu između naše dvije zemlje, predsjednica će se sastati s članovima hrvatske zajednice u sva tri grada koje će posjetiti. U Santiagu će, u petak, 16. ožujka u 18:00 sati, posjetiti Hrvatski trg (Plaza Croacia), gdje će položiti vijenac. Zatim će sudjelovati na svečanoj večeri, koju će organizirati hrvatska zajednica čileanskog glavnog grada, tog istog dana, to jest, u petak, 16. ožujka, na Hrvatskom Stadionu (Estadio Croata) u 20:00 sati. 

U Punta Arenasu, gradu koji će posjetiti u subotu, 17. ožujka, Predsjednica će se sastati s upraviteljem Regije Magallanes i čileanski Antarktik, gospodinom Christianom Mathesonom, s gradonačelnikom Punta Arenasa, Claudiom Radonichem, a zatim će sudjelovati u susretu s hrvatskom zajednicom Punta Arenasa.

U Antofagasti, gdje će biti u nedjelju, 18. ožujka, također će se susresti s hrvatskom zajednicom toga grada, posjetit će glavne gradske spomenike posvećene Hrvatskoj, sastat će se s upraviteljem Regije Antofagasta, gospodinom Marcom Antoniom Díazom i s uglednim poduzetnicima hrvatskoga podrijetla. Pozivamo hrvatsku zajednicu Antofagaste da pozdravi hrvatsku Predsjednicu prigodom njena posjeta njihovu gradu.

Osim u Čileu, predsjednica će boraviti i u Argentini, gdje će se također susresti s članovima hrvatske zajednice, te u Brazilu. U Južnu Ameriku putuje u društvu gospodarstvenika, čiji je odlazak organizirala Hrvatska gospodarska komora.

 

 

Foto: hrvatiizvanhr.hr

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: croexpress.eu

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 677 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com