Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Na sjednici je sudjelovalo preko 150 delegacija

General Turalija na Europskom forumu kibernetičke sigurnosti u Poljskoj

 
Turalija

 

PRESS

 

 

Zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadni general Perica Turalija sudjelovao je na radnoj sjednici po nazivom "Special Closed Working session entitled Lessons for Future Cyber Forces" u sklopu četvrtog Europskog foruma kibernetičke sigurnosti (4th European Cybersecurity Forum) u Krakowu u Republici Poljskoj, 8. i 9. listopada 2018. godine.

 

Organizator i domaćin Foruma bio je Kosciuszko Institut, a na sjednici je sudjelovalo preko 150 delegacija: predstavnika država, zapovjednika specijalnih snaga, zapovjednika postrojbi za kibernetičko ratovanje, sigurnosno-obavještajnih agencija te eminentnih stručnjaka iz sfere IT industrije. 

...

Na zasjedanju se razgovaralo o načinu priprema oružanih snaga s posebnim naglaskom na specijalne postrojbe, za izazove koji su uzrokovani kibernetičkim prostorom te načina djelovanja specijalnih postrojbi u kibernetičkom prostoru.  

Na sjednici je također bilo riječi i vodio se razgovor kako iskoristiti društveni inženjering, informacije dostupne iz otvorenih izvora, društvene medije i informacijske kampanje u svrhu izgradnje i podizanja situacijske svijesti. Poseban naglasak tijekom sjednice dan je na temu provedbe kibernetičkih operacija u okvirima međunarodnog prava.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Brigadni general Perica Turalija sudjelovao je i u nizu otvorenih panela iz područja obrambenih kibernetički operacijam, a poseban naglasak stavljen je na panele vođene od strane predstavnika NATO-a te predstavnika kibernetičkog zapovjedništva Izraelskih oružanih snaga. Paneli vođeni od strane predstavnika NATO-a bili su na temu operacionalizacije kibernetičke obrane, a paneli vođeni od strane predstavnika Izraelski oružanih snaga bili su na temu dosadašnjih izraelskih iskustva iz područja kibernetičke sigurnosti.

Na samom Forumu sudjelovali su i predstavnici vodećih tvrtki iz IT industrije gdje su na svojim prezentacijsko izložbenim prostorima predstavili najnovija tehnološka rješenja iz područja kibernetičkog ratovaja i kibernetičke sigurnosti.

 

 

Foto: 1. Izvor

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 247 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com