Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Božićni prijam za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji

Potpora novom sazivu i svim vijećnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji

 
Milas

 

PRESS

 

 

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas obećao je u petak u Beogradu suradnju i svu potporu novom sazivu i svim vijećnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji (HNV).


‘Ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ispred Republike Hrvatske vam mogu reći da ćete u nama, institucijama matične domovine, imati doista vjerodostojnog suradnika i partnera u svemu onome što čemu težite i svemu s čime se svakodnevno suočavate’, rekao je Milas prigodom božićnog prijama za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji, upriličenog u rezidenciji veleposlanika RH u Beogradu Gordana Bakote.

...

Uz ocjenu kako je u procesu nedavnog izbora 4. saziva novog HNV-a u Srbiji ‘demonstrirano zajedništvo’, Milas je istaknuo da se samo na taj način ‘mogu napraviti i novi pomaci u svakodnevnom životu Hrvata koji žive u Republici Srbiji’, bilo da je riječ o obrazovanju, informiranju, kulturi ili politici.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Božićni prijam za predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji - političke, kulturne djelatnike i svećenstvo, koji je upriličio Bakota, bio je prigoda i za predstavljanje knjiga velečasnog Marka Kljajića, nekadašnjeg župnika petrovaradinskog, a danas župnika u Surčinu pored Beograda, jedne od župa na teritoriju Srijemske biskupije.

Velečasni Kljaić je u svojim knjigama ‘Sveti Juraj u Petrovaradinu’ i ‘Surčin kroz povijest’, kako je rečeno, sačinio svjedočanstva koja ‘nadilaze puko zbrajanje činjenica povjesti i umjetnosti’.

O vrijednosti knjige ‘Surčin kroz povijest’, tiskanoj u tri izdanja, govori i činjenica da je postala dijelom obavezne literature na postdiplomskom studiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu u oblasti povijesti i povijesti umjetnosti.

 

Foto: 1. DPCM

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina/DPCM

 

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 996 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com