Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Vrhunac vrućina se očekuje tijekom posljednje lipanjske srijede i osobito četvrtka

Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za toplinske valove na području Hrvatske

 
Toplinski val

 

PRESS

 

 

 

Veći dio zapadne Europe slijedećih dana naći će se na udaru izraženog toplinskog vala. Meteorološki portal Severe Weather Europe najavljuje ga kao 'intenzivan rekordan i potencijalno smrtonosan' toplinsku val.

 

Ekstremno topla zračna masa će se s područja sjeverozapadne Afrike preko Španjolske premjestiti nad zapadnu Europu, javlja Crometeo.

...

Vrhunac vrućina se očekuje tijekom posljednje lipanjske srijede i osobito četvrtka. U ponedjeljak 24. lipnja u Španjolskoj je izmjerena maksimalna temperatura od 36.8°C u mjestu Yeste u središnjem dijelu zemlje. Najviše temperature se tijekom toplinskog vala očekuju na sjeveroistoku Španjolske te na jugozapadu i u središnjim dijelovima Francuske.  

U mnogim mjestima bi temperature sredinom tjedna trebale prelaziti 40°C. Neki prognostički modeli visoke rezolucije predviđaju i temperature u dijelovima Francuske iznad 43°C. Temperature koje će se približiti ili prijeći 40°C se očekuju i u dijelovima Njemačke i na sjeveru Italije.  
Vrlo je izvjesno da će u mnogim zemljama zapadne i srednje Europe nadolazeći toplinski val postaviti nove temperaturne rekorde za mjesec lipanj, a moguće je da budu postavljeni i novi apsolutni temperaturni rekordi. Toplinski val će sredinom tjedna zahvatiti i naše krajeve, ali on ne bi trebao biti ekstreman kao na zapadu kontinenta.
 
- sadržaj se nastavlja -
 
Sunčanica
 
 
Alarm upaljen i za Hrvatsku
Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za toplinske valove na području Hrvatske. Prema njemu, u srijedu počinje umjerena opasnost od toplinskog vala u cijeloj Hrvatskoj, osim u istočnoj Slavoniji i Baranji, no to je tek najava onoga što slijedi.  U četvrtak je na području Zagreba, Karlovca i Rijeke na snazi viši stupanj opasnosti od toplinskog vala - velika opasnost.
U cijelom će ostatku Hrvatske na snazi biti umjerena opasnost. Meteorolozi predviđaju da će se u Hrvatskoj u četvrtak mjeriti temperature oko 35 stupnjeva, a i više od toga. Osim dana, tople će biti i noći. 
U petak velika opasnost od toplinskog vala vrijedi za područje Rijeke i Splita, dok je za ostatak Hrvatske proglašena umjerena opasnost. 

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Foto: 1.  Ilustracija (DPCM)

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: DPCM/Crometeo/croexpress.eu

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 316 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com