Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 Prenosimo - Crne MmbePRESS

PRENOSIMO

Hrvati iz Srbije, Slovenije i Mađarske potpisali sporazum o suradnji

ZAJEDNO SMO JAČI

 

Hrvatska dijaspora - sporazum

 

 

PRESS: Sastanak u Pečuhu

 

Povelja o prijateljstvu i suradnji potpisana je u uredu Hrvatske državne samouprave (HDS) između HDS-a, Saveza hrvatskih društava u Sloveniji i Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji.U HDS-ovu pečuškom uredu 27. ožujka sporazum su u ime HDS-a potpisali predsjednik Ivan Gugan, u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća predsjednik dr. Slaven Bačić, te u ime Saveza hrvatskih društava Slovenije također predsjednik Đanino Kutnjak.

Postupajući u duhu ideje o ujedinjenoj Europi, temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji te odluke o prihvaćanju teksta Povelje od mjerodavnih tijela, potpisnici pozdravljaju prijateljstvo koje se razvija između Hrvata u Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji (AP Vojvodina) te izražavaju namjeru partnersku i prijateljsku suradnju nastaviti međusobnim promicanjem u državama u kojima su nastanjeni i matičnoj domovini Republici Hrvatskoj. 

Također, nastavit će se međusobna razmjena stručnjaka, na područjima kulturne suradnje, znanstvene suradnje, suradnje na području gospodarstva, razmjene informacija, na području manjinskih pitanja, suradnje na području EU programa i projekata, sportske suradnje, suradnje između škola, djece i mladeži, suradnje udruga građana.

 

foto: UCM

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor: croexpress.eu

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 643 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com