Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 Prenosimo - Crne MmbePRESS

PRENOSIMO

Cilj je konferencije rasvjetljavanje istine o nestalima i stradalima u Domovinskom ratu

Pitanje nestalih u Domovinskom ratu treba podignuti na europsku razinu

 

Nestali u DR - EU

 

 

Zastupnik u Europskom parlamentu Ivica Tolić organizirao je konferenciju o nestalima pod nazivom "Nestali civili i vojnici" kako bi se rasvijetlila istina o civilima i braniteljima koji su nestali u Domovinskom ratu. 

Na konferenciji su uz predstavnike Europske komisije i UN-a sudjelovale neke od obitelji osoba nestalih tijekom rata u Hrvatskoj te potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić.

Prema riječima zastupnika Tolića, 
cilj je konferencije rasvjetljivanje istine o nestalima i stradalima u Domovinskom ratu te potaknuti institucije da se napokon riješi to pitanje na koje prije svega gledamo kao pitanje humanosti bez ikakve ideološke pozadine. Htjeli bismo da ti ljudi konačno pronađu svoj mir. Mislim da se presporo rješavaju sudbine nestalih osoba. Naša je želja podignuti tu razinu i koristiti mogućnosti Europske unije, Parlamenta, Komisije i svih drugih institucija,rekao je Tolić.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić smatra da podizanje tog pitanja na europsku razinu može unaprijediti pronalazak nestalih i učiniti efikasnijim administracije svih zemalja - bilo iz Unije bilo zemalja u okruženju koje apliciraju za članstvo u EU. Svakako to je pitanje koje mi moramo postavljati kao jedno od primarnih pitanja u odnosima sa zemljama u okruženju,  istaknuo je Brkić.

Za ovu temu treba senzibilizirati europsku javnost i iz nje izbaciti politiku i bilo kakvo strančarenje. I zato mi je iznimno važno što se o tome danas govorilo i u srcu Europe,  istaknuo je Brkić.

 

foto: HRT

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor:HRT

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 547 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com