Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 Prenosimo - Crne MmbePRESS

PRENOSIMO

Kriste naš jedini spasitelju, vraćamo ti se i ove godine pogleda pognuta u sramu i srca punih nade

Papa: Osjećam sram zbog smrti migranata i skandala u Crkvi

 

Papa Franjo

 

 

Smrti migranata, ratovi i skandali u Katoličkoj crkvi sramotna su djela čovječanstva koja Isus Krist treba oprostiti, rekao je papa Franjo dok je predvodio noćnu povorku Križnog puta oko rimskoga Koloseja.


Tim višestoljetnim obredom obilježava se 14 postaja kojima je po vjerovanju katolika Isus na Veliki petak prošao na putu prema mjestu raspeća. Kriste naš jedini Spasitelju, vraćamo ti se  i ove godine pogleda pognuta u sramu i srca punih nade. Sramu zbog svih slika uništenja, razaranja i brodoloma koji su postali uobičajeni u našim životima, rekao je papa Franjo.


Na Veliki petak komemorira se dan kad je Isus raspet  i kad je umro, te bi to trebao biti dan pokore i pomirenja. To je dva dana prije Uskrsa kojim se slavi Isusovo uskrsnuće, najvažniji kršćanski blagdan.

Skandalizirali smo i ranili tvoje tijelo, Crkvu, i zaboravili svoju prvu ljubav, svoj prvi entuzijazam i svoju potpunu dostupnost dopuštajući svojim srcima i svojoj predanosti da se zapuste,  kazao je papa Franjo.

Prema procjenama Vatikana obredu na otvorenom prisustvovalo je oko 20.000 ljudi, mnogi od njih sa svijećama u rukama.

Procesija je počela sinoć nešto poslije 21 sat, ali je zbog pojačanih sigurnosnih mjera Kolosej satima prije bio zatvoren za turiste kako bi policija pretražila područje psima i opremom za otkrivanje ekploziva.

Tijekom obreda skupina ljudi izmjenjivala se u nošenju križa oko Koloseja.
Papa Franjo je u bazilici sv. Petra za vrijeme obreda, prije Križnog puta, osudio nedavne napade na egipatske kršćane kopte. O križu Kristov, nauči nas da je izlazak Sunca snažniji od tame noći i da vječna Božja ljubav uvijek pobjeđuje,  napisao je Papa poslije na Twitteru.

 

Papa Franjo će danas, na Veliku subotu u bazilici predvoditi Vazmeno bdijenje, a vrhunac svečanosti bit će na uskrsnu nedjelju na Trgu sv. Petra kada će se obratiti tradicionalnom porukom i blagoslovom "Urbi et Orbi" (svijetu i gradu).

 

foto: HRT

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor: HRT

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 476 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com