Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 PRESS

PRENOSIMO

Don Jakov: Obitelji poginulih branitelja ne trebaju hodati pognute glave

KISELJAK: Odana počast Mati Lučiću Maturici

 

Kiseljak - Mato Lučić Maturica

 

 

PRESS

 

Na blagdan svetog Ivana Merza, 10. svibnja, Kiseljak se svake godine prisjeća jedne tužne obljetnice. Naime, na ovaj dan prije 24 godine poginuo je Mato Lučić Maturica, bivši načelnik Stožera brigade HVO-a "Josip ban Jelačić".


Ovog vrsnog vojnog stručnjaka koji je dao nemjerljiv doprinos organiziranju obrane Središnje Bosne suborci se rado sjete, te mu svake godine u vojarni koja nosi njegovo ime, na ovaj dan odaju počast.

...

Tako su se i danas osim suboraca, njegovoj bisti pokonili i članovi obitelji, prijatelji i predstavnici javnog života i nositelji dužnosti sa svih razina predvođeni predsjedateljicom Doma naroda Parlametna FBIH Lidijom Bradara.

Uz položene vijence i zapaljene svijeće, vojni kapelan don Jakov Pavlović je predvodio i molitvu za Lučića ali i sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

 

Molitva je nastavljena i na svetoj misi u kapelici u sklopu vojarne gdje je don Jakov u nadahnutoj propovijedi istaknuo kako obitelji poginulih branitelja ne trebaju hodati pognute glave, dapače, jer njihovi najmiliji nisu poginuli osvajajući tuđe terotorije, nego braneći svoja ognjišta, povijest, kulturu i identitet.

 

 

Don Jakov je spomenuo i kako spomenik pokojnom Maturicu kao i križ stoji iznad njega, a kakvih je diljem BiH nakon Domovinskog rata, podsjećaju na vrijednost braniteljske žrtve kao i cijenu naše slobode koja je skupo plaćena.

Svetu misu je uveličao i crkveni, vojno-pjevački zbor.

 

foto: Izvor

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor: artinfo.ba

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 592 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr