Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS
PRENOSIMO
Sva strahota agresije na Vukovar, ali i hrabrost i čovječnost onih koji su ga branili

"HEROJI VUKOVARA" - pogledajte cijeli dokumentarni serijal Eduarda Galića

 

Heroji Vukovara

 

PRESS

 

 

'Heroji Vukovara', dokumentarni serijal Eduarda Galića, već se neko vrijeme može pogledati na najpopularnijem video servisu – YouTube.

 

Sjajan uradak mladog hrvatskog filmaša Eduarda Galića, u kojem glavnu ulogu igraju branitelji Grada heroja, snimljen je u tri sezone, od kojih svaka ima po 10 jednosatnih epizoda. Potresna svjedočanstva, dosad neviđene arhivske snimke, zorno pokazuju svu strahotu agresije na Vukovar, ali i hrabrost i čovječnost onih koji su ga branili. Riječ je o izuzetno vrijednom dokumentu najstrašnijeg događaja u modernoj hrvatskoj povijesti.

...

 

 

U prvoj epizodi na početku miješaju se srpsko divljanje i veselje u zadnjim danima prije okupacije i pada Vukovara i svečano postrojavanje povodom obilježavanja 15. godine osnivanja 204. vukovarske brigade održano 25.9 2006. u Vukovaru. Tu je više od 20 minuta dosad neviđene arhive koja prikazuje zadnje dane prije okupacije i samu okupaciju Vukovara. Na polovini epizode u tenkovskom hangaru u Gašincima okupila se većina preživjelih branitelja Trpinjske ceste da pogleda u cijelosti amaterski snimljenu kazetu koja prikazuje branitelje Trpinjske ceste na dan 18. 9. 1991., mnoštvo uništenih tenkova za čije su uništenje zaslužni upravo branitelji s Trpinjske ceste.

 

Cijeli serijal možete pogledati OVDJE.

 

Redatelj serijala je Eduard Galić, a producirali su ga Dominik Galić zajedno s legendarnim hrvatskim braniteljem, legendom obrane Vukovara, pukovnikom Markom Babićem (1965. - 2007.). Na ovom je projektu surađivao i hrvatski policajac, branitelj i crtač stripova Nenad Barinić.

Motiv snimanja serijala, kažu autori, bio im je istaknuti stvarne heroje Vukovara jer su imali osjećaj da Hrvatska nema niti jednog pravog heroja, a ima takvu priču kao što je vukovarska. Drugi cilj bio je Vukovar predstaviti kao heroja kroz ljude koji su napravili velika djela jer autori serijala smatraju da promatranje Vukovara samo kao žrtve nije dobro, niti do kraja točno. 

Za izradu serijala je intervjuirano više od 500 istinskih vukovarskih junaka.

 

 

Foto: Izvor

Priredio: DPCM

Autor: Z.S.

Izvor: croexpress.eu

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Prenosimo

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 344 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr