Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS
PRENOSIMO
Dolasku Ante Nazora posebno se raduju mladi

HKM BERLIN: PREDAVANJE ANTE NAZORA - "DANI SJEĆANJA NA VUKOVAR"

 

Dani sjećanja na Vukovar

 

PRESS

 

 

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin će se 19. i 20. studenog održati 'Dani sjećanja na Vukovar'. U misiji će tim povodom dva predavanja održati povjesničar Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

 

U nedjelju će se u dvorani HKM predavanje održati u 17 sati, pod imenom 'Činjenice o Domovinskom ratu'. U ponedjeljak je u 18:30 u crkvi sv. Sebastijana sveta misa zahvalnica i molitva za poginule branitelje i žrtve rata. Nakon toga prof.dr.sc. Ante Nazor održat će predavanje 'Obrana Vukovara 1991.' Uz HKM, organizator događaja je i Hrvatsko kulturno društvo V.F. Mažuranić koje djeluje pri misiji već 37 godina.

...

Hrvatska katolička misija Berlin će u suradnji s HKD V.F. Mažuranić kroz narednu školsku godinu redovito organizirati različita predavanja o hrvatskoj povijesti i kulturi u sklopu inicijative ‘Učimo - svoju povijest’, kako bi i na taj način dali svoj doprinos stjecanju znanja i očuvanju identiteta.

Inicijativu ‘Učimo – svoju povijest’ pokrenule su sadašnje članice Župnog vijeća Marija i Anica Krstanović, te Suzana Smolković već 2014.; tada sa ciljem buduće mlade sudionike Susreta hrvatske katoličke mladeži čim bolje upoznati s hrvatskom poviješću.

 

 

Dolasku Ante Nazora se posebno raduju upravo ti mladi, koji su na svom putu prema SHKM u Vukovaru imali priliku u Zagrebu slušati njegovo predavanje, kad ih je jako dojmio.

 

 

Foto: HINA

Priredio: DPCM

Izvor: croexpress.eu

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 228 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com