Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
PRESS
PRENOSIMO
Portal "Dnevnog avaza": Hrvatskoj presuđeno da je izvršila agresiju na BiH

Mediji u BiH: Važna haška presuda o ulozi Hrvatske u ratu

 

BiH - Presuda

 

PRESS

 

 

Pravorijek Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u slučaju "Prlić i ostali", po kojemu je presuđeno kako je postojao udruženi zločinački pothvat u kojemu je sudjelovala i Hrvatska, odmah nakon objave naišao je na veliku pozornost medija u Bosni i Hercegovini.

 

"Haški sud utvrdio da je Hrvatska sudjelovala u agresiji na BiH, Tuđman bio dio UZP-a", naslov je kojim je o odluci Haškog suda izvijestio čitani portal Klix ističući navode iz sudske odluke po kojima je Hrvatska tijekom rata u BiH imala stvarnu vlast u nekim općinama u BiH te kako je rat u toj zemlji imao karakter međunarodnog sukoba.

...

Portal Faktor, blizak Stranci demokratske akcije (SDA), izvijestio je da je u Den Haagu "Hrvatskoj presuđeno da je izvršila agresiju na BiH". Portal "Dnevnog avaza" također je na udarnom mjestu prenio kako je već prvostupanjska presuda implicirala odgovornost Hrvatske, što je sada potvrđeno.

Istodobno je istaknuto kako je neshvatljivo da se Srbija zapravo uspjela izvući iz slične situacije, unatoč nedvojbenoj odgovornosti koju je Beograd imao za rat u BiH. "Veliko je pitanje kako je to Srbiji pošlo za rukom i zašto", podsjeća "Avaz".

U jednoj od prvih reakcija političara, predsjednik HDZ 1990. Ilija Cvitanović kazao je kako mu je nevjerojatno da Haški tribunal na ovaj način pokušava opisati ulogu Hrvata u ratu u BiH. "Jako sam razočaran i iznenađen presudom", kazao je Cvitanović za BHT 1 dodajući kako je neshvatljivo da se Hrvatima sudi za udruženi zločinački pothvat kada se zna kakvu je ulogu imao hrvatski narod tijekom rata prvi se suprotstavivši srpskoj agresiji. "Razočaran sam i zatečen", kazao je Cvitanović dodajući kao Hrvatsko vijeće obrane (HVO) nije bio nikakva zločinačka organizacija.

 

 

Foto: Izvor

Priredio: DPCM

Izvor: Avaz/HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medij

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 406 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com