Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Povratak Hrvatske vojske u Varaždin planiran je tijekom prosinca 2018. godine u vojarnu koja će biti nazvana po 7. gardijskoj brigadi Pume

Obilazak radova u vojarni u Varaždinu

 
Vojarna u Varaždinu

 

PRESS

 

 

Državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Zdravko Jakop, potpredsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Anđelko Stričak i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković posjetili su u ponedjeljak, 19. studenog 2018. vojarnu u Varaždinu i obišli radove u objektima u koje je planiran smještaj 2. mehanizirane bojne Pume.

 

Ovom prigodom državni tajnik Jakop izrazio je zadovoljstvo što su u zadanom roku ostvareni svi planovi te što je tijekom renovacije kvaliteta života i rada u vojarni podignuta na višu razinu. "U središtu je našeg djelovanja čovjek i cilj nam je stvoriti uvjete rada u kojima čovjek može dati maksimum od sebe," zaključio je Jakop.

...

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković također je izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom u vojarni. "Iznimno mi je drago što smo došli do završen faze radova te što će se Pume nakon deset godina vratiti u Varaždin," rekao je general Jurković, te naglasio kako će prisutnost Puma u Varaždinu i njihova blizina lokalnom stanovništvu omogućiti da vojska brže i efikasnije pomaže narodu u nevolji.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Potpredsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Anđelko Stričak smatra da će prisutnost Puma imati pozitivni gospodarski i demografski utjecaj na Grad Varaždin. Također, istaknuo je kako ga najviše raduje što će vojarna, koja je deset godina bila izvan uporabe, opet imati svoju svrhu.

U novouređene objekte varaždinske vojarne uselit će 600 pripadnika 2. mehanizirane bojne Pume, predvođeni svojim zapovjednikom, bojnikom Zlatkom Iživkićem.

- sadržaj se nastavlja -

 

Vojarna u Varaždinu

 

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume će 14. prosinca krenuti na šestodnevnu hodnju od Našica do Varaždina dugu 186 kilometara, pod nazivom "Pumin skok 18" u spomen na 21. obljetnicu najveće vojne vježbe u kojoj je sudjelovala 7. gardijska brigada Pume, čiji su sljednici. Hodnja je podijeljena u šest etapa, a svaka etapa nosi naziv po nekoj operaciji u kojoj je sudjelovala 7. gardijska brigada Pume.

U Varaždin će pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume ući 19. prosinca 2018., a povodom njihovog povratka bit će organiziran i božićni koncert u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

Povratak Hrvatske vojske u Varaždin planiran je tijekom prosinca 2018. godine u vojarnu koja će biti nazvana po 7. gardijskoj brigadi Pume.

 

Vojarna u Varaždinu

 

Foto: 1. MORH / M. čobanović

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 804 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com