Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

Sastanak Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a s Milanom Bandićem

Nove mjere zaštite prometnih radnika ZET-a

 
ZET

 

PRESS

 

 

Uvođenje karte od 6 i 10 kuna u vozila ZET-a, jednokratna odšteta od 5000 kuna u slučaju težih napada na prometne radnike te koordinirana suradnja između policije i kontrolora - ovo su glavni prijedlozi Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a koje su u petak predstavili na sastanku s gradonačelnikom Milanom Bandićem.

 

Na sastanku je Anto Jelić, predsjednik tog sindikata, istaknuo kako su prometni radnici ZET-a u posljednje vrijeme znatno izloženi negativnim ponašanjima putnika i drugih sudionika u prometu te verbalnim i fizičkim napadima, zbog čega je u ime Sindikata predložio nekoliko mjera koje će im pomoći u radu, prenosi Jutarnji list.

...

Dvije mjere koje se izravno odnose na napade su koordinacija kontrolora i policije te isplata jednokratnog iznosa od 5000 kuna radniku u slučaju utvrđene teže ozljede prouzročene napadom treće osobe za vrijeme obavljanja službe.

Težinu ozljede će definirati prema medicinskoj kategorizaciji, a učestalost zajedničkih akcija policije u civilu i kontrolora ZET-a odredit će u dogovoru s Upravom društva.

Za kraj je tu još i prijedlog uvođenja nove polusatne vozne karte od 6 kuna te karte od 10 kuna (sat i pol), koje bi se prodavale samo u vozilima ZET-a. To su predložili kao vid stimulacije vozača, ali i zbog zahtjeva putnika koji su tražili da se u tramvaje i autobuse vrate jeftinije tarife karata.

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Foto: 1. Sanjin Strukic/PIXSELL

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: jutarnji.hr

 

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 156 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com