Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

"Ja više ne moram poput psa čekati pred vratima s onim pasjim pogledom jel mi bude tko naišao na cesti"

Ivan Kranjčić dobio rampu za invalide

 
Invalidi

 

PRESS

 

 

HRT je u svibnju objavio priču o Ivanu Kranjčiću u rubrici „Imam problem". Problem je bila prestrma rampa za invalidska kolica kojima se kreće ovaj sedamdesetdvogodišnji Zagrepčanin.

 

Od objave priloga prošlo je 7 mjeseci, a nedavno je, na adresi Gajnice 3, postavljena nova. Happy end  ipak postoji!

...

Ivan Kranjčić je zbog gangrene završio u invalidskim kolicima. Prvu rampu, koja mu je trebala donekle omogućiti samostalno kretanje, platio je sam. Nije se mogao njome koristiti. Bila je prestrma pa je nerijetko danima ostajao u stanu ili čekao pred ulaznim vratima. Ovisio je o dobroj volji susjeda ili slučajnih prolaznika. No, ostati bespomoćan, nije bila opcija za hrabrog i upornog Zagrepčanina.

Do sada sam se ja obraćao svakome za koga sam mislio da mi može pomoći, međutim, nigdje nisam uspio. Uspio sam na gradskoj četvrti zajedno sa susjedom Majom Pikijom, da ih obavijestim o problemu tako da su se i oni uključili u taj dio, kaže Ivan.

Reakcija Vijeća GČ Podsused - Vrapče čekala se 6 mjeseci, i to zbog nogostupa. Dio postojećega zauzela je rampa pa je potrebno raditi i dodatne preinake, a s takvim se slučajevima ne susreću često. Veliku ulogu u ovom humanom djelu imalo je Društvo tjelesnih invalida Grada Zagreba. U potpunosti su pokrili financijski trošak u iznosu od 15 000 kuna.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Gospodinu Ivanu smo imali priliku napraviti tu rampu s kojom ja osobno nisam zadovoljan jer nije propisna, nešto je malo strmija i uža nego što treba, međutim, prilike su ovakve da je ta rampa jedina moguća i da on samostalno izlazai iz kuće, ja se nadam da je on zadovoljan, kazao je Milan Ožegović, predsjednik Društva tjelesnih invalida, Zagreb. 

A Ivanu Kranjčiću život se promijenio: Ja više ne moram poput psa čekati pred vratima s onim pasjim pogledom jel mi bude tko naišao na cesti, jel me može spustiti niz štenge ili ne može. A sad se spustim niz rampu i idemo dalje, kaže.

Zahvaljuje i medijima koji su njegovom pričom pokušali ponovno senzibilizirati javnost, a ovim putem obratio se i onima koji se nalaze u situaciji poput njegove: Treba biti uporan, ne stati kada se naiđe na neki problem, nego tjerati do kraja kada znate da ste u pravu!

 

Foto: 1. scrshot HRT

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 491 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com