Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

"Moja iskrena želja je da Pakistan postane sigurna zemlja za sve svoje stanovnike u kojoj će se živjeti u miru, suživotu i poštovanju, a ne u strahu i nasilju"

Petir primila priznanje za zalaganje za pakistanske kršćane

 
Petir

 

PRESS

 

 

Osnivač i predsjednik pakistanske Kršćanske demokratske stranke dodijelio je hrvatskoj zastupnici u Europskom parlamentu Marijani Petir priznanje za njezin rad na zaštiti pakistanskih kršćana, priopćio je ured zastupnice u četvrtak.

 

"Ova nagrada je doista ugodno iznenađenje. Zahvalna sam gospodinu Yousafu i Kršćanskoj demokratskoj stranci u Pakistanu na ovom vrijednom priznanju", rekla je zastupnica Petir te dodala da je nejna "iskrena želja da Pakistan postane sigurna zemlja za sve svoje stanovnike u kojoj će se živjeti u miru, suživotu i poštovanju, a ne u strahu i nasilju".

...

Ben-Hur Yousaf stigao je iz Pakistana kako bi posjetio zastupnicu Petir u Europskom parlamentu u Strasbourgu te joj zahvalio na inicijativama koje je učinila kako bi se pokušalo unaprijediti temeljna ljudska prava u Pakistanu te kako bi ju iz prve ruke izvijestio o situaciji na terenu koja je dramatična kada je riječ o kršenju prava vjerskih manjina, a posebice kršćana, stoji u priopćenju.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Osim potrebi ukidanja pakistanskih zakona o blasfemiji, Petir i Yousaf razgovarali su i o ustavnim promjenama koje bi Pakistan trebao provesti kako bi se osigurala politička i građanska prava pakistanskim kršćanima koji u ovome trenutku ne mogu predložiti svoje kandidate na političke funkcije.

Na inicijativu zastupnice je na plenarnoj sjednici Europskoga parlamenta 5. srpnja prošle godine održana i rasprava o kršenju prava žena pripadnica manjinskih religija u Pakistanu. Petir se zauzela i za pakistansku kršćanku Asiu Bibi te u Europskom parlamentu prikupila gotovo dvije stotine potpisa, među kojima 84 zastupnika s kojima je zatražila od pakistanskih vlasti da Asiji Bibi i njezinoj obitelji osiguraju siguran izlazak iz zemlje.

"Život kršćana u Pakistanu nije nimalo lak. Oni svakodnevno žive sa strahom za vlastiti život. Očekujem i inzistiram da EU uvjetuje svoju trgovinsku suradnju s Pakistanom zaštitom prava kršćana i ostalih manjinskih vjerskih zajednica. To je jedino ispravno. Gospodarska korist ne može biti ispred temeljnih ljudskih prava", zaključila je zastupnica Petir, navodi se u priopćenju.


 

Foto: 1. FaH

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 286 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com