Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 Prenosimo - Crne MmbePRESS

PRENOSIMO

Dodik: Mene ne zanimaju oružane snage (BiH). To su NATO-ove snage

Dodik optužio NATO za aroganciju i urotu protiv Srba

 

Dodik

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obrušio se na NATO optuživši ga za urotu protiv Srba i najavio je da će se bosanski Srbi odlučno usprotiviti nastojanjima da Bosna i Hercegovine postane članicom tog saveza.

Dodik je u Banjoj Luci izjavio kako se NATO miješa u unutarnje stvari BiH jer je stožer tog saveza u Sarajevu ranije upozorio da oružane snage BiH ne smiju sudjelovati ni u kakvim ceremonijma vezanima za obilježavanje 9. siječnja kao dana RS-a s obzirom na to da je Ustavni sud BiH taj praznik proglasio neustavnim. "Brljotina koju je napravio NATO u vezi s prisustvom oružanih snaga BiH u Banjoj Luci govori da bismo trebali odbiti bilo kakav put k tom vojnom savezu. Jasno je na koji bi način upravljali kad bi BiH bila pod njihovim zapovjedništvom", kazao je Milorad Dodik.

Taj komentar uslijedio je nakon što je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić postrojio dio Treće pješačke pukovnije oružanih snaga BiH u Banjoj Luci uoči obilježavanja 9. siječnja u RS-u. Ivanić je to učinio nakon što je takvo angažiranje vojske zabranilo Ministarstvo obrane BiH, a stožer NATO-a takvu je odluku podupro. "Mene ne zanimaju oružane snage (BiH). To su NATO-ove snage", kazao je Dodik. Optužio je NATO da postupa arogantno i predbacio mu sudjelovanje u zračnim napadima na postrojenja vojske bosanskih Srba tijekom rata u BiH.

Unatoč zabrani, četrdesetak pripadnika Treće pješačke pukovnije koja baštini tradicije vojske bosanskih Srba, po naređenju predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića postrojilo se uoči svečanosti na kojoj su on i Dodik te drugi entitetski dužnosnici polaganjem vijenaca odali počast poginulima u proteklim ratovima. "Ja sam odlučio - hoću počasnu jedinicu. Njihova je obveza bila da ispune to naređenje. Radim to vrlo jasno i svjesno, jer želim pokazati da nema tko ovu zemlju, naročito na ovakav datum - pokušavati disciplinirati. Ako netko nosi odgovornost, onda sam to ja", poručio je Ivanić.

 

foto: HRT

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor: HRT

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 389 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com