Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 
PRESS

 PRENOSIMO

"Snažni smo, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove"

Krstičević: Svakome će se dogoditi 'Oluja', ako se usudi učiniti nažao Hrvatskoj

 
Krstičević

 

PRESS

 

 

 

Ministar obrane Damir Krstičević u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" čestitao je svim pripadnicama i pripadnicima HV-a 28. godišnjicu Hrvatske vojske. Kazao je da se danas obilježava i 10. godišnjica članstva Hrvatske u NATO-u. 


Ministar Krstičević prisjetio se prvog postrojavanja vojske na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. 

...

- Hrvatska vojska je stvorena u Domovinskom ratu, a nije naslijeđena kao neke druge vojske iz drugih država. Kruna Domovinskog rata su akcije Bljesak i Oluja, dodaje. 

Istaknuo je da je Hrvatska vojska uvijek bila moćna, respektabilna, poštovana. Naš narod voli Hrvatsku vojsku. 

- Ova Vlada RH učinila je sve za vojsku - od povećanja proračuna, do boljeg standarda naših vojnika, dočasnika i časnika. Mislim da smo zajedno obnovili Hrvatsku vojsku, vratili smo joj sjaj iz Domovinskog rata, vratili smo dostojanstvo hrvatskim vojnicima i mislim da smo jamac mira i sigurnosti u Republici Hrvatskoj te da smo spremni odgovoriti na sve sigurnosne izazove, rekao je ministar obrane. 

Osvrćući se na jučerašnje napetosti na sjeveru Kosova, ministar Krstičević kazao je kako je jasno da živimo u nestabilnom okruženju. Zato je naša zadaća razvoj i modernizacija Hrvatske vojske. 

- Vidim da neki spominju "Oluju". Svakome će se dogoditi "Oluja" tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske. Prema tome, snažni smo, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove, naglasio je. 

Napomenuo je da je fokus ove Vlade bio u dizanju "obrambenog proračuna" jer je on proteklih sedam godina bio u padu. 

- Vratili smo ljudima materijalna prava koja su im bila oduzeta. Dali smo im određene naknade - dodatak na stražu, dežurstvo.., objasnio je Krstičević i objasnio što je postignuto u polju potpisivanja ugovora s vojnicima, njihovoj prehrani, sportskoj spremnosti. 

Vojna vježba danas u Slunju zaokružuje obilježavanje 28. godišnjice Hrvatske vojske. Formirana je multinacionalna bojna od 12 država, a Hrvat će biti zapovjednik. Bit će to ogroman i veliki događaj, dodao je. 

Govorio je i povratku Hrvatske vojske u Vukovar, Ploče, Sinj i Varaždin, povećanom interesu za pohađanje vojnih škola, omjeru djevojaka i mladića u HV-u, tranziciji HV-a, nabavci novih bojnih zrakoplova, vojnoj industriji, rezultatima izbora za hrvatske zastupnike u Europski parlament.

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Foto: 1.  scrshot HRT

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 506 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com