Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Otvaranje tržnica - spas za domaće proizvođače

 
Tržnice
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Idućih dana, kako je najavljeno, otvorit će se tržnice. Prodaja na njihovim otvorenim dijelovima počet će nakon što svaka tržnica ispuni stroge uvjete za rad u okolnostima epidemije.

 

Provođenje strogih mjera socijalnog distanciranja osiguravat će i zaštitari.

...

Na zagrebačkoj zelenoj tržnici ubrzano se pripremaju za odluku o ponovnom otvaranju. Ovdje bi se za koji dan moglo od domaćih proizvođača kupovati voće i povrće, ali iz automobila. Kako će to izgledati pojasnio je direktor Tržnica Zagreb Stanko Gačić.

- Pored izložbenog prostora gdje će biti proizvodi naših proizvođača, skrenu s kolničke trake, stanu ispred štanda, na štandu vide cjenik i koji su to proizvodi, kazao je Gačić.

Na drugim tržnicama postavit će se kućice, a u ribarnici na Dolcu prepreke između kupaca i prodavača. Neki računaju - prodavati bi mogli već sutra.

- Kao što vidite sve uvjete što nam je rečeno u vrlo kratkom roku smo napravili, druga stvar mi radimo sa svježom robom, znači mi smo sve uredno naručili za sutra. To je lako pokvarljiva roba, mi smo sad u velikom problemu, rekao je Mario Mandac, zakupac u ribarnici Dolac.

No treba vremena da se sve tržnice prilagode novim pravilima poslovanja.

- Onda kad dobijemo povratnu informaciju, a mislim da nije u pitanju jedan ili dva dana. Važnije je da u sljedeći korak popuštanja krenemo pripremni, spremni, kako ne bi izazvali neka nova žarišta, kazao je Davor Božinović iz Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Varaždinu rade rubne trgovine i mliječna hiža. Pripremaju se za otvaranje štandova s povrćem.

- Osim punktova s dezinfekcijskim sredstvima na kontroliranim ulazima, mi ćemo na nekih 30 posto smanjiti broj klupa tako da sve uvjete koje će propisati Nacionalni stožer CZRH budu zadovoljene, izjavio je direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar.

Domaći su proizvođači na koljenima. Gledaju kako im uloženi trud i novac propadaju. U gubitcima su cvjećari, povrćari, mljekari.

- S obzirom na to da se te trgovinice polako otvaraju - nadamo se da štete neće biti prevelike i ogromne. Svi oni koji su doživjeli - nadamo se da će država pronaći načina, model da ih se obešteti, rekao je Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Domaćim proizvođačima otvaranje tržnica bila bi - slamka spasa.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

 

Vezani naslovi

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 402 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr