Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 Ova će školska godina biti posebna

 
Škola
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Sutra počinje nastava za gotovo pola milijuna učenika. Škole obavljaju posljednje pripreme kako bi zadovoljile detaljne epidemiološke preporuke. Ova će školska godina biti posebna.

 

Iako su škole većinom odabrale nastavu u razredima, zbog proboja virusa neke ipak počinju nastavnu godinu putem interneta.

...

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji Osnovna škola Marina Držića neće raditi dva tjedna i učenici će nastavu pratiti od kuće, baš kao i učenici osnovne škole u Murteru. Srednja škola Prelog odgađa početak nastave za sedam dana, a idući tjedan nastave neće biti ni u osnovnoj školi u Koprivnici. Zbog zaraženog djelatnika i nastava u OŠ Franje Horvata Kiša u Loboru kreće nastavom po modelu C. 



U novoj nastavnoj godini - nova pravila

Nema zvona, sat većinom traje 40 minuta, svaki razred u svojoj učionici, održavanje propisanog razmaka. Na ulazima u škole dezinfekcijske barijere.

- Svaki razred će biti smješten u jednoj učionici, nema kabinetske nastave i nema šetnje razreda po školi, objašnjava Deana Bokšić, ravnateljica III. gimnazije u Splitu.

Za niže razrede prehrana će se većinom servirati u učionicama. Ondje gdje nije moguće poštovati propisani razmak - maske su obvezne samo za učenike viših razreda. Nova normalnost u svakoj školi jesu i sobe za izolaciju.

- Dijete koje ima povišenu temperaturu treba izolirati i obavijestiti roditelje koji u najkraćem vremenu dolaze po djecu, a onda dalje obavještavamo mjerodavne institucije, objašnjava Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matije Gupca u Zagrebu.

U Zagrebu 6500 učenika iz škola oštećenih u potresu kreće organiziranim prijevozom u zamjenske škole.

- U svakom autobusu bit će dežurni nastavnik koji ima popis učenika, a taj se popis provjerava i poslije, rekao je Mario Keča, ravnatelj OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zagrebu.

Škole se maksimalno koriste otvorenim prostorima kako bi napravile učionice na otvorenom. Za prvašiće će biti većinom organiziran doček na otvorenom, uz prisutnost jednog roditelja.

• Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović poručuje kako pod ovakvim uvjetima "djecu šaljemo u zatvor". Zbog, kako kaže "brojnih dvojbenih i politički donesenih odluka" treba raspustiti Nacionalni stožer civilne zaštite.

Autor: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 201 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com