Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
Da nije bilo prometne nesreće javnost ne bi znala za put bivšeg predsjednika
Mesić troši novac poreznih obveznika
 

 

Mesić - povlastice

 

Bivši predsjednik Stjepan Mesić doživio je lakšu prometnu nesreću u Skoplju gdje boravi na poziv makedonske gospodarske komore. Mesić se vozio u službenom vozilu hrvatskog veleposlanstva koje vodi njegova dugogodišnja suradnica Danijela Barišić. 

U Skoplje na okrugli stol s temom "Male zemlje u globaliziranom svijetu" bivši hrvatski predsjednik stigao je avionom. Na putu od aerodroma, gdje su ga dočekali službeno vozilo hrvatskog veleposlanstva i pratnja makedonske policije, doživio je lakšu prometnu nesreću. Da nije bilo nesreće koju je izazvalo drugo vozilo, javnost možda ne bi ni znala za put bivšeg predsjednika, čija je prava ukinula vlada Tihomira Oreškovića, a što je potvrdio i Ustavni sud.

Od hrvatske veleposlanice u Makedoniji Danijele Barišić saznajemo da je o vožnji u štićenoj koloni odlučila makedonska policija, a prijevoz u službenom automobilu njezina je odluka. "S obzirom da zemlja koja ga je pozvala daje policijsku pratnju i da je to kolona, ja smatram da je normalno da čovjeku koji je bio na dužnosti bivšeg predsjednika dam automobil koji će ga prevesti", kazala je Barišić. Svoju odluku ne treba prethodno najaviti Ministarstvu, što je i potvrđeno u priopćenju. "Sukladno važećem Pravilniku (koji je u postupku izmjena) ne postoji propisani rang bivšeg dužnosnika kojem bi se trebala pružiti logistička potpora veleposlanstva, već navedeno ovisi o procjeni pojedinog veleposlanika2, stoji u priopćenju MVEP-a. 

Ustavni stručnjak Mato Palić smatra kako ne bi smjelo biti diskrecijsko pravo veleposlanika vezano za ovakve stvari. Radi se o trošenju novca poreznih obveznika i mora postojati pravni osnov po kojoj se novac dodjeljuje", kazao je. Iz Ministarstva doznajemo da će upravo to regulirati novim izmjenama pravilnika.

 

Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 361 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com