Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Visok stupanj operativnosti i profesionalnosti policijskih službenika

 
Oružje, eksploziv, droga
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje vezno uz kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, objavila je PU Splitsko-dalmatinska.

 

Visok stupanj operativnosti i profesionalnosti policijskih službenika na terenu doveo je do toga da su policijski službenici temeljne policije PP Trogir u petak prikupili saznanja da muškarac u kući u Segetu Donjem nezakonito posjeduje neutvrđenu količinu oružja i streljiva.

...

Obzirom na utvrđenu sumnju, temeljem naloga suda obavljena je pretraga tijekom koje je pronađeno:

426 grama droge amfetamin,717 grama dopune za drogu (glutamin) i dva aparata za vakumiranje s tragovima droge,
11 pušaka (3 automatske puške, jedna poluautomatska puška, dvije puške sačmarice, tri puške karabinske i dvije zračne puške)
10 spremnika za automatske puške
7 pištolja
5 komada optičkih ciljnika za puške,
10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva,
36 komada detonatorskih kapsila, 32 metra sporogorećeg štapina, 4 metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, tri bombe
1171 komad različitog vrsta streljiva

uz više komada različitih dijelova za oružje, te u veću količinu domaćeg i stranog novca, ukupno u protuvrijednosti više od pola milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici su radom na terenu i dovršetkom ovog značajnog kriminalističkog istraživanja, utjecali su na znatno smanjenje ilegalnog oružja, a koje se moglo upotrijebiti za počinjenje kaznenih djela. Na ovaj način neposredno su utjecali i na povećanje razine sigurnosti na području ove policijske uprave, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska. 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 318 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com