Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

U središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj pada obilan snijeg, u nekim gradovima bilo je i tuče

 
vrijeme
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Stigla je najavljena nagla promjena vremena – u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj već je rano jutros počeo padati snijeg, koji bi se do kraja dana trebao proširiti i na ostatak zemlje, prije svega gorske predjele.

 

U nekim gradovima, primjerice Karlovcu, bilo je i tuče, praćene jakim vjetrom, javlja Novi list.

...

DHMZ najavljuje kako Hrvatsku danas očekuje pretežno oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa susnježicom i snijegom koji će u unutrašnjosti stvarati snježni pokrivač ponajprije u gorju. Na Jadranu će padati kiša, uglavnom na sjevernom dijelu i susnježica te snijeg, a u Dalmaciji su mogući i lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Navečer će sa sjeverozapada doći do postupnog prestanka oborine i smanjenja naoblake.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar koji će poslijepodne slabjeti. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, u Dalmaciji prijepodne jako i olujno jugo, na jugu i veći dio dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom će biti od -3 do 3 Celzijeva stupnja, navečer još hladnije. Na Jadranu najviša dnevna temperatura bit će od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

“Nakon snijega, kiše, jakog vjetra i osjetnog pada temperature u utorak, u danima koji slijede vrijeme će se postupno stabilizirati, a još u srijedu i četvrtak mjestimice može biti slabih oborina. Jutra će biti hladna, ponegdje uz mraz, i temperaturne “minuse” čak i ponegdje uz more, a dnevna temperatura postupno će rasti, osobito od petka uz jačanje jugozapadnjaka i juga, krajem tjedna raste vjerojatnost za oborinu.”, pišeHRT.

Nažalost, loše vrijeme nastavit će se i početkom idućeg tjedna, kada se, prema dugoročnim prognozama, opet očekuju obilnije oborine, ali ne i ovakve zimske prilike kakvima svjedočimo danas.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uz kišu povremeno pada i snijeg, upozoravaju u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK) te vozače pozivaju da ne kreću na put bez zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije pa HAK korisnike moli za strpljenje. upozoravaju i na mogućnost odrona te vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometnih nesreća HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A1 između čvora Jastrebarsko i odmorišta Draganić u smjeru mora gdje je vozilo na pretjecajnom traku te na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Krapine.

U prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Novi list/Glas Istre

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 349 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com