Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Rukovanje osobnim oružjem, Kretanje, Komuniciranje, Zaštita, Reakcije, Vojna služba, Tjelovježba i Psihološka priprava ročnika

Započela obuka 21. naraštaja dragovoljnih ročnika

 

Dragovoljni ročnici

 

Novosti iz Domovine

 

 

Danas je u Središtu za temeljnu Hrvatske kopnene vojske obuku u Požegi počela obuka 21. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Oružanim snagama RH i 1. naraštaja ročnika kandidata za vojne specijaliste, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

 

Služenje je započelo prihvatom ročnika i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju. U ovom naraštaju prihvaćen je 341 ročnik, od kojih je 47 ročnica. Na obuku ročnika kandidata za vojne specijaliste pristupilo je pet ročnika, među kojima je jedna ročnica.

...

Ročnicima predstoji tjedan dana prilagodbe te upoznavanja i savladavanja vojničkih sposobnosti i vještina predviđenih Programom obuke i ocjenjivanja.

Na dragovoljnom vojnom osposobljavanju provest će osam tjedana u Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu Fran Krsto Frankopan Hrvatske kopnene vojske u Požegi.

  • Prva faza obuke u trajanju od dva tjedna provodi se u vojarni 123. brigade HV u Požegi.
  • Druga faza obuke traje pet tjedana i provodi se u vojarni, na Logističkom vježbalištu Glavica i na strelištu Novo Selo u terenskim uvjetima.
  • Treća faza obuke u trajanju od jednog tjedna provodi se također u vojarni 123. brigade HV u Požegi.

 

Ročni vojnici obučavaju se iz programskih područja: Rukovanje osobnim oružjem, Kretanje, Komuniciranje, Zaštita, Reakcije, Vojna služba, Tjelovježba i Psihološka priprava ročnika.

 

Dragovoljni ročnik koji uspješno završi obuku stječe vojno-stručnu specijalnost (VSSp) streljačka, dužnost strijelac roda pješaštva i time ispunjava jedan od propisanih uvjeta za prijem u djelatnu vojnu službu.

Završetak obuke ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju planiran je 6. travnja, a ročnika kandidata za vojne specijaliste do 1. ožujka.

 

Od početka dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008. godine do 2017. godine dragovoljno vojno osposobljavanje uspješno je završilo 6988 ročnika, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

 

 

Foto: STO/Ž.Raguž

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 280 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li članstvo Ukrajine u NATO-u?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com