Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 
Utvrđivanje sudbine nestalih hrvatskih branitelja i kazneni progon odgovornih za zlodjelo te trajno promicanje vrijednosti Domovinskog rata

Identificirani posmrtni ostaci nestalog hrvatskog branitelja

 

Tomo Medved

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U nazočnosti ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i njegova pomoćnika nadležnog za Upravu za zatočene i nestale Stjepana Sučića, u ponedjeljak 23. srpnja 2018. godine na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka hrvatskog branitelja nestalog u prosincu 1991. godine, priopćeno je iz Ministarstva branitelja.

 

Posmrtne ostatke hrvatskog branitelja stradalog u Sisačko-moslavačkoj županiji završno je identificirala njegova obitelj. Posmrtni ostaci ekshumirani su iz skrivene grobnice na području mjesta Gračanica Šišinečka tijekom terenskog istraživanja lokacija mogućih grobnica kojeg je Uprava za zatočene i nestale provela u razdoblju od 26. do 29. lipnja 2018. godine na području Sisačko-moslavačke županije.

...

Izražavajući sućut obitelji, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je predanost Ministarstva hrvatskih branitelja u rješavanju sudbine svih osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata, a osobito sudbine hrvatskih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske državnosti.

Ministar je ovom prilikom pozvao sve građane Republike Hrvatske na uključivanje u rješavanje sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila.

Utvrđivanje njihove sudbine i kazneni progon odgovornih za zlodjelo te trajno promicanje vrijednosti Domovinskog rata kao temelja stvaranja i opstojnosti suverene hrvatske države, obveza je svih mjerodavnih tijela Republike Hrvatske.

 

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska odnosno Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.508 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 414 poginulih, što ukupno čini 1.922 neriješena slučaja iz Domovinskog rata.

 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 235 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr