Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 

 

"Oluja na Kvarneru", spektakularna bakljada na Krčkom mostu

222 baklje za 222 hrabra srca - poginula branitelja u Domovinskom ratu

 

Kvarner - bakljada

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Sinoć su na Krčkome mostu zapaljene 222 baklje u čast 222 poginula branitelja s Kvarnera. 

Drugu godinu za redom, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Klub navijača Armada Rijeka i Udruge Plavo-bijeli otok Krk i Vavik Vjerna Kirija Crikvenica organizirali su manifestaciju "Oluja na Kvarneru", odnosno spektakularnu bakljadu na Krčkom mostu s 222 baklje za 222 hrabra srca - poginula branitelja u Domovinskom ratu s Kvarnera.

 

Kvarner, bakljada

Nevjerojatnom sinkronizacijom, točno u 21 sat kao jedna upalile su se 222 baklje na Krčkom mostu i tako označile "Oluju na Kvarneru 2018." Prizor je ostavio bez daha oko tisuću okupljenih u Vozu, a još je impresivnije bilo vidjeti po prilici 500 barki okupljenih u akvatoriju koji omeđuju otočić Sveti Marko, uvala Voz i Črišnjeva. Ono što se željelo, uspjelo se i postići – spomen na 222 branitelja je iskazan na najbolji mogući način. Trud pripadnika KN Armada te udruga Plavo bijeli otok i Vavik vjerna Kirija je na  najbolji mogući način  okrunjen.

 

 I više smo nego zadovoljni. Zapravo presretni. Višetjedni organizacijski trud se isplatio i iskreno se nadam da su svi oni naši dragi sudionici Domovinskog rata kao i obitelji stradalnika kojima je ova bakljada posebno posvećena zadovoljno, da su uvidjeli kako sjećanje na njihovu žrtvu ne kopni, ne nestaje,  istaknuo je Mladen Milohnić, predsjednik Plavo-bijelog otoka.


Sličnog je razmišljanja bio i Dejan Božić, predsjednik KN Armada. S obzirom da je i sam bio dragovoljac Domovinskog rata, njegove su impresije bile još i snažnije.

Moram najprije pohvaliti Matka Škalameru, našeg člana Armade, ali i znanog pripadnika GSS-a. Zahvaljujući upravo njemu sinkronizacija bakljade je bila besprijekorna. Također, silno su nas impresionirale i barke u akvatoriju, sjajna slika. Ma prezadovoljni smo,  naglasio je Božić.


Za razliku od okupljenih u Vozu, velik dio uzvanika i sami organizatori bili su na brodu Kraljica mora koji se također nalazio u akvatoriju Voza. Na njemu je bila okupljena većina političkih čelnika gradova i općina organizatora, kao i sam župan Zlatko Komadina. Na Kraljici mora bila je organizirana je i humanitarna aukcija dresova koji su svi prodani.

Istovremeno, u Vozu je krenula velika i temperamentna zabava. Pjesme posvećene Rijeci i domaćem kraju pjevali su Mali s velikim da bi kruna događanja bio nastup Maura Staraja.

U kasnijim satima uslijedio je i veliki vatromet s posebno postavljenog pontona, dok smo u Vozu sreli i Dejana Šćulca, potpredsjednika HNK Rijeka kao i Alena Fućka, glasnogovornika kluba.


Impresivno, savršena koordinacija, a još smo ponosniji kad znamo da su sve organizirali Armada kao i udruge koje podržavaju našu Rijeku, istaknuli su Šćulac i Fućak.


Poruka zajedništva je organizirana i realizirana najbolji mogući način.

Kvarner bakljada

 
 

Foto: 1. Goran Kovačić/PIXSELL, 2. i 3. hrt.hr


Autor: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/HRT/novilist.hr

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Vezani naslovi

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 335 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com