Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
HRVATSKA

"Ovi natpisi koji su tijekom dana osvanuli u medijima, mislim da su dio špekulacija vezanih za dolazak radnika (Uljanika) na Markov trg"

D.Horvat: Ne može se reći da je plaća radnicima Uljanika za srpanj riješena
 
Darko Horvat
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u nedjelju kako se  u ovom trenutku ne može reći da je plaća za srpanj za radnike Uljanika riješena te da su medijski napisi o njezinoj isplati putem kredita komercijalnih banaka i uz dogovor s Europskom komisijom dio špekulacija jer je tijekom nedjelje teško komunicirati s Europskom komisijom.

 

"Ono što je sigurno jest da je Vlada i tijekom vikenda intenzivno radila na pronalasku rješenja. Vjerujte mi da je u ovom trneutku kroz nedjelju teško komunicirati s Europskom komisijom pa svi ovi natpisi koji su tijekom dana osvanuli u medijima, mislim da su dio špekulacija i usudio bih se reći stvaranja jedne čudne tenzije, vezan za sutrašnji, usudio bih se reći, možda i malo neplaniran dolazak radnika (Uljanika) na Markov trg", rekao je ministar Horvat.

...

Unatoč neslužbenim informacijama da su plaće radnika Uljanika za srpanj gotovo riješene putem kredita komercijalnih banaka, resorni ministar Darko Horvat za Novu TV smiruje takve najave i poručuje da se ništa ne može tvrditi sa sigurnošću.

"U ovom trenutku mi još ne možemo komunicirati sa sigurnošću da je plaća za srpanj riješena, ali ono što je sigurno jest da je Vlada i tijekom vikenda intenzivno radila na pronalasku rješenja. Vjerujte mi da je u ovom trneutku kroz nedjelju teško komunicirati s Europskom komisijom pa svi ovi natpisi koji su tijekom dana osvanuli u medijima, mislim da su dio špekulacija i usudio bih se reći stvaranja jedne čudne tenzije, vezan za sutrašnji, usudio bih se reći, možda i malo neplaniran dolazak radnika (Uljanika) na Markov trg", rekao je ministar Horvat.

"Moram podsjetiti hrvatsku javnost ali i sve aktere ovog, usudio bih se reći čak i nemilog događaja, za koji se polako pripremamo tijekom sutrašnjeg dana, dakle da radnici imaju pravo na štrajk, ali moraju znati da kao partneri moraju pomoći u iznalasku rješenja", dodao je ministar.

"Isto tako poslao sam i poruku Upravi. Moraju postati daleko aktivniji dionici ovog procesa, kao i strateški partner, ako jest ozbiljan i ako želi biti ozbiljan", poručio je na kraju Horvat.

 
 

Foto: 1. HINA/Damir Senčar


Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/Hina/Nova TV/HRT/Novi List

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 251 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr