Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 Sabo oštro o sjednici Vladina Savjeta za Slavoniju

 
Sjednica Vlade
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U Novoj Gradiški održava se 8. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.


Nakon uvodnih obraćanja predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac predstavit će dosadašnje rezultate Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. 

...

O aktiviranju državne imovine na području pet slavonskih županija govorit će ministar državne imovine Goran Marić, nakon čega će predstavnik Svjetske banke predstaviti izvješće na temu Strateške dijagnoze Slavonije, Baranje i Srijema i preporuke za rast i zapošljavanje s naglaskom na IKT sektor.

Po završetku sjednice Savjeta, održat će se svečano potpisivanje ugovora usmjerenih na razvoj turizma i gospodarstva za područje Slavonije, Baranje i Srijema. 

- sadržaj se nastavlja -

 
 Drugi upravo čitaju...
 

Sabo oštro o sjednici Vladina Savjeta za Slavoniju

"Sa Savjetom za Slavoniju Osijek je aplicirao projekte od oko 2,5 milijardi kuna, Split oko 3 milijarde, Dubrovnik 4 milijarde, no novih projekata za Grad Vukovar nema, novih projekata iz EU fondova nema", ustvrdio Sabo na konferenciji za novinare.

Kao jedini novi gradski projekt naveo je onaj tvrtke Pevec kao privatnog investitora koji će graditi poslovni centar u Vukovaru, gdje se očekuje otvaranje 50-tak radnih mjesta, optuživši HDZ-ovog gradonačelnika Ivana Penavu da se hvali projektima koji su dogovoreni u vrijeme njegova gradonačelničkog i mandata bivše gradske uprave. "Aktualna rekonstrukcija državne ceste D2 Osijek-Vukovar vrijedna oko 80 milijuna kuna dogovorena je u vrijeme mog mandata i izrađena je projektna dokumentacija“, rekao je Sabo.

Gradsku upravu na čelu s Penavom prozvao je i da godinama nisu bili u stanju riješiti problem imovinsko-pravnih odnosa na jednoj jedinoj čestici, pa stoga odvojak za vukovarsko naselje Lužac i dalje nije riješen kružnim tokom niti je promet ubrzan. Sabo je javno zatražio da se cijena kanalizacijskih priključaka za građane Vukovara i prigradskih naselja znatno umanji ili da budu besplatni.

Naime, "Projektom Vukovar" vrijednim 362 milijuna kuna, od čega 80 posto osigurava EU te po 10 posto Hrvatske vode i vukovarski Vodovod koji je i nositelj posla, ugovorena je izgradnja vodovoda i kanalizacije te pročistača otpadnih voda za Vukovar i četiri obližnje općine, a potječe iz vremena Sabina mandata.

"Na vukovarskom Sajmištu dogovorena je cijena od 4.000 kuna po priključku, u Sotinu 3.000 kuna u Lipovači 1.800 kuna“, ustvrdio je Sabo i upozorio da većina građana nema novac za plaćanje priključka. "Kada u cijeni projekta sudjeluje s 10 posto, neka vukovarski Vodovod i građanima naplaćuje minimalnu cijenu ili oni budu besplatni“, naglasio je Sabo, a kritizirao je i izmjenu projekta obnove vukovarskog Vodotornja, po kojem je izbačen restoran s potencijalnim kultnim statusom, a uvrštena spomen-soba.

 

 

 

 

 

Foto:  FaH

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/Hina/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 717 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com