Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 "Red Arrowsi" su osnovani 1965. godine i do sada su nastupili gotovo 4900 puta u 57 zemalja svijeta

 
Krila Oluje
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Akrobatska grupa Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske RAF (Royal Air Force) "Red Arrows" sletjela je sa 10  britanskih aviona BAE HAWK T-1 u ponedjeljak 29. travnja 2019. u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku u posjet akrobatskoj grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje". 

 

Ovo je treći dolazak "Red Arrowsa" u bazu Zemunik koja im je jedna od postaja na njihovom proputovanju prema bazi Tanagra u Grčkoj gdje izvode završne pripreme za sezonu nastupa u 2019. godini.

...

Piloti "Krila Oluje" tako su nakon nedavnog posjeta talijanske akro gupe "Frecce Tricolora" ugostli još jednu od najpoznatijih svjetskih akrobatskih grupa.

Dobrodošlicu Red Arrowsima u Hrvatskoj i bazi Zemunik poželjeli su vođa "Krila Oluje" satnik Darko Belančić zajedno sa zapovjednikom Eskadrile aviona pukovnikom Robertom Ribarićem te britanski vojni izaslanik u RH  pukovnik John Anthony Carswell Kelly, a tijekom dvodenevnog posjeta "Krilima Oluje" "Crvene strijele" posjetit će i Grad Zadar.

Krila Oluje

Tom prigodom satnik Belančić rekao je kako je dolazak "Red Arrowsa"  znak odlične suradnje i prijateljstva dvaju nacionalnih akrobatskih grupa koje se razvilo još od prvih zajedničkih nastupa na velikim međunarodnim zrakoplovnim manifestacijama. "Počašćeni smo i ove godine što smo u prilici ugostiti naše drage prijatelje, a posebno u srcu nosimo sjećanje na naš zajednički nastup 2016. godine na "Royal International Air Tattoo" u bazi RAF Fairford kada su "Krila Oluje" osvojila nagradu za sveukupno najbolji nastup na tom najprestižnijem svjetskom vojnom aeromitingu", istaknuo je satnik Belančić.

"Red Arrowsi" su osnovani 1965. godine i do sada su nastupili gotovo 4900 puta u 57 zemalja svijeta. Puni program nastupa sadrži oko 25 manevara i traje oko 25 minuta. "Red Arrows" su prepoznatljivi i poznati po svojim dinamičnim i atraktivnim manevrima popraćenim bojama zastave Ujedinjene Kraljevine, a nastupe izvodi 9 pilota koji lete na britanskom avionu BAE HAWK T-1. Vođa akrobatske grupe "Red Arrows" za sezonu 2019. je bojnik Martin Pert.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 270 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com