Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Dugoročna suradnja Ministarstva obrane, HVU-a i Školske knjige na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja, obrazovanja i nakladništva

 
HVU
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Sporazum o znanstveno-tehničkoj suradnji Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Školske knjige d.d. potpisan je u utorak, 4. lipnja 2019. godine u sjedištu Školske knjige.

 

U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića Sporazum je potpisao zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) general-bojnik Mate Pađen, a ispred Školske knjige predsjednik Uprave Mihovil Žužul i članica Uprave Matilda Bulić. Potpisivanju Sporazuma nazočio je i predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige Ante Žužul. 

...

Sporazumom o znanstveno-tehničkoj suradnji definiraju se načela i područja dugoročne suradnje Ministarstva obrane, HVU-a i Školske knjige na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja, obrazovanja i nakladništva. Predmet suradnje obuhvaća razmjenu iskustava, organiziranje znanstveno-stručnih skupova, suradnju u provedbi tečajeva i radionica te zajedničko sudjelovanje na konferencijama, simpozijima i seminarima.

Predviđena je i zajednička suradnja s institucijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu u području znanosti i visokog obrazovanja, razmjena znanstvene i stručne literature te suradnja na polju izdavačke djelatnosti, kao i zajednička priprema i publikacija knjiga, priručnika, znanstvenih i stručnih članaka.

Prigodom potpisivanja Sporazuma Školska knjiga donirala je HVU-u četrdesetak knjiga kapitalnih naslova koje će se koristiti u nastavi sveučilišnih studijskih programa, kao i nastavi svih razina vojne izobrazbe. Radi se o naslovima koji prvenstveno obuhvaćaju hrvatsku povijest, ali i o naslovima stranih autora. Sve donirane knjige su u nakladništvu Školske knjige, a Ugovor o donaciji knjiga potpisali su Mihovil Žužul i general-bojnik Mate Pađen.

 

HVU

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 367 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com