Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

U gašenju sudjelovala dva airtractora, 19 vatrogasnih vozila i 29 vatrogasaca

 
Vodice
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Požar koji je u utorak nešto poslije 12 sati planuo na području Mrdakovice u vodičkom zaleđu ugašen je nekoliko minuta nakon 20 sati, a izgorjelo je pet hektara borove šume, niskog raslinja i trave, doznaje se u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije. Požar su gasili pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi Šibenika i Vodica te dobrovoljna vatrogasna društva iz Zatona, Šibenika, Vodica, Brodarice-Krapnja, Zablaća i pripadnici Državne intervencijske postrojbe Šibenik s ukupno 12 vozila i 29 vatrogasaca.

...

Na terenu su bila i dva airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

 

Vodice

 

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) zaključno s 22. srpnja 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 15 požara (devet u Šibensko-kninskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedeno je i 11 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile 475 letova, oko 85 sati naleta, izbacile oko 2300 tone vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara, tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 11 puta.

U 2019. godini (od 1. siječnja) zaprimljeno je ukupno 80 zahtjeva Hrvatske vatrogasne zajednice za angažiranjem PP NOS OS RH, a realizirano je 76 zahtjeva. Na navedenim zadaćama ostvareno je 1269 letova i oko 204 sati naleta, pri čemu je izbačeno ukupno 6168 tone vode te je prevezeno 14 osoba i osam tona tereta.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/MORH/HRT

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 293 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com