Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Održano 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu

 
Hodočašće Hrvatske vojske
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Hodočašće Hrvatske vojske

 

Svečanom procesijom počelo je 27. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 6. listopada 2019. godine.

 

Na hodočašću je sudjelovalo oko 3500 hodočasnika, od kojih oko 1000 pripadnika Hrvatske vojske.

...

U Mariju Bistricu stigli su i pripadnici „Gromova“, „Tigrova“ i Zapovjedništva za potporu iz petrinjske vojarne “Pukovnik Predrag Matanović“, koji su tradicionalnu hodočasničku hodnju dugu 102 kilometra počeli u petak, 4. listopada.

 

Hodočašće Hrvatske vojske

 

Uz brojne pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatske branitelje, kao i članove obitelji poginulih, nestalih, preminulih i stradalih hrvatskih branitelja, na hodočašću su sudjelovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih  snaga RH general zbora Mirko Šundov, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, predstavnici Vojnih ordinarijata, predstavnici braniteljskih udruga i drugi.

Zapovjednik 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, a hodočašće organizira Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Ministar Krstičević tom se prilikom susreo sa stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima.

 

Hodočašće Hrvatske vojske

 

 

Krstičević u Mariji Bistrici: „Vjera i krunica su snaga i poticaj pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci od Domovinskog rata”

“Čast mi je s brojnim pripadnicima Hrvatske vojske, policije i hrvatskim braniteljima sudjelovati na tradicionalnom hodočašću u Mariji Bistrici. Danas molimo za mir, za našu Hrvatsku, za blagostanje i da nam Bog da snagu za ispunjenje zahtjevnih zadaća. Vjera i krunica su snaga i poticaj pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci od Domovinskog rata”, poručio je ministar Krstičević u Mariji Bistrici.

 

 

 

Zapovjednik 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu, ujedno zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli izrazio zadovoljstvo provedenim hodočašćem

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, ujedno zapovjednik 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu izrazio je zadovoljstvo održanim hodočašćem ističući važnost katoličke vjere za hrvatski narod.

Koncelebriranu svetu misu predvodio je vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, koji je u svojoj propovijedi istaknuo kako je vjera temelj života i otvara put ljubavi.

 

Hodočašće Hrvatske vojske

 

„Svima nam je u živom sjećanju primjer naših hrvatskih branitelja kojima su izvor snage bile krunica oko vrata i vjera u srcu. I mi bismo željeli imati takvu vjeru – čvrstu, jasnu, nepokolebljivu“, kazao je biskup prisjetivši se i blaženog Alojzija Stepinca kao progonjenog pravednika koji je živio od vjere i postao primjerom i svjedokom vjere za sve Kristove učenike.

„Od nas ovdje, hodočasnika u Gospinome svetištu, vojnika, policajaca, kulturnih i javnih djelatnika, svećenika i biskupa, svih bez iznimke, očekuje se profesionalna zauzetost i predanje u svome zvanju i poslanju. Naša služba, naše služenje, ne odražava se samo na nas osobno, nego na čitav narod. Vaša profesionalna vojna, policijska, društvena djelatnost, ako je prožeta ljubavlju, postaje vaš put posvećenja“, poruka je biskupa Bogdana.

Nakon misnog slavlja, s početkom u 15 sati održat će se križni put na Bistričkoj kalvariji, čime završava ovogodišnje hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu.

 

Hodočašće Hrvatske vojske

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 239 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
U drugom krugu predsjedničkih izbora biti će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr