Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Medved: Branitelji nisu teret hrvatskog društva

 
Branitelji
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U Ministarstvu branitelja organiziran je okrugli stol o mirovinama hrvatskih branitelja, ostvarenim po posebnim propisima.


U raspravi sudjeluju predstavnici resornog ministarstva i drugih državnih tijela i institucija te udruge iz Domovinskog rata. 

...

Objavljeno je da je u rujnu 2019. godine u evidenciji Ministarstva hrvatskih branitelja bilo ukupno živih, poginulih, nestalih i umrlih 508.605 branitelja. U Domovinskom ratu poginulo je 8.397 branitelja, a nestalih ih je 437.

Hrvatskih branitelja koji su u radnom odnosu u rujnu 2019. godine bilo je 190.408. Oni branitelji koji su u radnom odnosu i koriste mirovinu u rujnu je bilo 6.954. Branitelji koji nisu u radnom odnosu i ne koriste mirovinu u rujnu je bilo 74.627, a izvan mirovinskog sustava ih je 271.989.

Prosječna braniteljska mirovina je 4.200 kn, najvišu u iznosu od 7.000 kn primaju obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, a mirovina hrvatskih ratnih vojnih invalida je 5.700 kn. Mirovine pripadnika HVO-a su 3.200 kn.Medved: Branitelji nisu teret hrvatskog društva

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je da je neprihvatljivo i nedopustivo stvarati društvenu klimu netolerancije prema hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a osobito prema obiteljima poginulih i nestalih, ranjenih i oboljelih - u smislu da su oni teret hrvatskog društva. 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 220 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com