Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Pripadnik Hrvatske vojske mora biti aktivan da bi bio spreman za odgovor na sve zadaće i izazove pred kojima se nađe"

 
Mosor
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Mosor

 

Zapovjednici postrojbi Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su u četvrtak, 10. listopada 2019. godine s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga generalom zbora Mirkom Šundovom u ekspediciji na Mosor, koju je predvodio poznati hrvatski alpinist Stipe Božić.

 

Hodnja je održana u cilju održavanja fizičke spremnosti Hrvatske vojske, a pripadnici HRM-a su do najvišeg vrha Mosora stigli u vremenu od samo dva sata.

 

Mosor

 

Sitno Gornje bila je polazišna točka od koje su krenuli do vrha Mosora, zaustavili su se kod planinarskog doma Umberto Girometta, koji je početkom Domovinskog rata bio Obučni centar Hrvatske vojske od 1991. do kraja 1992. godine.  Nakon kratkog predaha, nastavili su prema najvišem vrhu Mosora, Velikom Kabalu. Nakon uspješnog uspona na najviši vrh Mosora nastavili su sve do Žrnovnice.

Ministar Krstičević tom je prilikom poručio pripadnicima: „Drago mi je što je hodnja uspješno provedena i što jačamo timski duh i našu spremnost koji su ključni za izvršavanje zadaća i svladavanje izazova. Pripadnik Hrvatske vojske mora biti aktivan da bi bio spreman za odgovor na sve zadaće i izazove pred kojima se nađe.“

 

Mosor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 341 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr