Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Dokazali su spremnost i sposobnost za uspješnu provedbu zadaća koje ih čekaju u misiji"

 
vojna vježba “MIR 20/1”
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

vojna vježba “MIR 20/1”

 

Na vojnom poligonu Gašinci od 3. do 6. veljače 2020. provodi se međunarodna vojna vježba “MIR 20/1” s ciljem ocjenjivanja sposobnosti snaga 12. hrvatskog kontingenta koji se tijekom ožujka 2020. upućuju u NATO vođenu operaciju u Afganistanu “Odlučna potpora” (Resolute Support).

 

Uz pripadnike Hrvatske vojske u vježbi sudjeluju i pripadnici oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, koji su također u sastavnici 12. HRVCON-a RS.

 

vojna vježba “MIR 20/1”

 

Ocjenjivački timovi Oružanih snaga RH provest će ocjenjivanje u skladu s Priručnikom za pripremu i ocjenjivanje snaga HKoV-a za operacije potpore miru i standardima snaga Savezničkog zapovjedništva za operacije (Svezak VII- CREVAL) te Uputom za nadzor i ocjenjivanje spremnosti stožera, zapovjedništava, postrojbom i ustanova Oružanih snaga RH, uz korištenje nacionalnih referentnih dokumenata i standardnih operativnih postupaka koji se primjenjuju u misiji.

Tijekom druge faze ocjenjivanja “IN FIELD” svim sastavnicama se uz ocjenjivanje vještina i sposobnosti procjenjuje i borbeni moral.

Uz ocjenivače iz Oružanih snaga RH na vježbi sudjeluje i šest ocjenjivača iz Vojske Crne Gore.

Zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić časnik je za provedbu vježbe,a direktor vježbe voditelj odsjeka S3 operative u Gardijsko-oklopnoj mehaniziranoj brigadi pukovnik Davor Josip Babić.

“Veoma sam zadovoljan onime što su pripadnici kontingenta dosad pokazali na vježbi. Dokazali su spremnost i sposobnost za uspješnu provedbu zadaća koje ih čekaju u misiji”, poručio je zapovjednik 12. HRVCON-a, brigadir Ivica Matanović.

 

vojna vježba “MIR 20/1”

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 310 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr