Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Zimski kampovi provode se u vremenu od 9. do 20. veljače 2020. na više vježbališta i poligona Hrvatske vojske

 
Kadeti u zimskom kampu
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Kadeti u zimskom kampu

 

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen obišao je u utorak, 11. veljače 2020. kadete na Zimskom kampu 3 koji se provodi na vojnom vježbalištu “Gakovo”.

 

Na kampu sudjeluju kadeti 15. naraštaja sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, koji se nalaze na trećoj godini studija.

...

Zadaća zimskog kampa 3 je praktična primjena svih dosadašnjih znanja iz programskih područja taktike, vođenja i zapovijedanja i topografije kao i usvajanje znanja i vještina potrebnih za razinu vođenja pješačkog voda te se kadeti privikavaju na rad i život na terenu za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno niskih temperatura i uvjeta smanjene vidljivosti.

Također, provodi se osposobljavanje kadeta u planiranju, organizaciji, provedbi, nadzoru, donošenju odluka i izvješćivanju po pitanju obuke i zadaća.

 

Kadeti u zimskom kampu

 

Zimski kampovi provode se u vremenu od 9. do 20. veljače 2020. na više vježbališta i poligona Hrvatske vojske na kojima sudjeluju kadeti sveučilišnih preddiplomskih studijskih programa Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje te kadeti sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Vojno pomorstvo.

Zimski kamp 1 održava se na vojnom poligonu “Gašinci” i vojarni “Josip Jović” u Udbini na kojem sudjeluju kadeti 17. naraštaja dok se Zimski kamp 2 provodi u vojarni “Josip Jović” u Udbini na kojem su kadeti 16. naraštaja. Kadeti 15. naraštaja provode Zimski kamp 3 na vojnom vježbalištu “Gakovo”, a kadeti 14. naraštaja Zimski kamp 4 u Simulacijskom središtu i skijalištu Sljeme.

 

Kadeti u zimskom kampu

 

Na kampovima se provodi obuka preživljavanja u zimskim uvjetima, privikavanje na život i rad na terenu u nepovoljnim vremenskim uvjetima i niskih temperatura kao i u uvjetima smanjenje vidljivosti. Kadeti se upoznavaju s naoružanjem koje koriste specijalne postrojbe Hrvatske vojske te se provodi praktična primjena svih dosadašnjih znanja iz programskih područja taktike, vođenja i zapovijedanja i topografije.

Također, provodi se osposobljavanje kadeta u planiranju, organizaciji, provedbi, nadzoru, donošenju odluka kao i izvješćivanje po pitanju obuke i zadaća. Skijanje se provodi na skijalištu Sljeme gdje kadeti prolaze obuku osnove skijanja, a u Simulacijskom središtu upoznavaju se s JCATS simulacijskim sustavom te provode računalno potpomognutu vježbu.

 

Kadeti u zimskom kampu

Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 266 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com