Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Polaganju vijenaca pridružili su se i članovi austrijske Koruške Domovinske Službe

 
HSP
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

Iz HSP-a su u petak priopćili da su i ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima, polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom polju odali počast svim žrtvama Blajburške tragedije i Križnih puteva.

 

Vijenac su u ime HSP-a položili Franjo Raštigorac, Kata Raštigorac i Slavica Soldo, predstavnici stranke u Austriji, dodaje se.

...

"Polaganju vijenaca pridružili su se i članovi austrijske Koruške Domovinske Službe, dopredsjednik Franz Jordan i član Fritz Westering, koji su odali počast svim stradalim Austrijancima u krvavom partizanskom pohodu. Nakon toga je održana zajednička molitva za sve žrtve Bleiburške tragedije", navodi se u priopćenju iz HSP-a. 

Dodaju da HSP od početka 90-tih godina organizira odlaske na komemoraciju, na kojoj se, kako navode, 'na dostojanstven način molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenac, te svojim prisustvom na njoj bori za istinu, koja je zadesila pripadnike hrvatske vojske i hrvatskog naroda, koji su poubijani bez suđenja i na brutalan način'.

Napominju kako je HSP zahtijevao i od prijašnjih i od današnjih vlasti da jednom zauvijek osudi zločine te se 'jasno ogradi od komunističke ideologije koja je prouzročila svu patnju i križni put hrvatskog naroda tijekom 75 godina'.

U priopćenju se također navodi kako Hrvatsku obvezuje Rezolucije 1481 o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka (režima) koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 25. siječnja 2006., a Hrvatski sabor je 30. lipnja 2006. izglasao Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj u razdoblju od 1945.-1990.godine.

Podsjećaju da je Europski parlament usvojio 19. rujna 2019. rezoluciju pod nazivom „Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe“ kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih režima.

U njoj stoji kako su „nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20.stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti“ te se također poziva „sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim“, naveo je, uz ostalo, u večerašnjem priopćenju Ured za odnose s javnošću HSP-a.

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HSP/Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 283 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com