Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Vatrogasci se odavno ne bave samo zaštitom od požara nego nema niti jedne elementarne nepogode gdje vatrogasci nisu prvi na terenu

 
Hodočašće vatrogasaca
 

 

Novosti iz Domovine

 

Na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu u nedjelju je došlo 300 vatrogasaca iz cijele Hrvatske kako bi obilježli blagdan svojeg zaštitnika sv. Florijana, što zbog restriktivnih mjera u borbi protiv pandemije COVID-a 19 nisu mogli učiniti  početkom svibnja.

 

Na  hodočašću u marijansko svetište u Mariji Bistrici s vatrogascima  je bio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

...

On  je podsjetio da je tijekom pandemije između 1.200 i 1.500 vatrogasaca svaki dan bilo uključeno u aktivnosti stožera u svim županijama.

„Zahvala je ovo za sve što čine 365 dana u godini, a posebno ove godine jer su bili jedna od vodećih snaga cjelokupnog sustava Civilne zaštite u nošenju s jedne strane s koronavirusom, a s druge strane u saniranju šteta izazvanih potresom u Zagrebu“, rekao je Božinović.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković napomenuo je da se i ovo hodočašće provodi u skladu sa svim epidemiološkim uputama i mjerama.

„Vatrogasci, kao i u svim drugim nesrećama, uvijek su prvi na liniji, pa tako i u borbi s ovim virusom. Od prijevoza bolesnika, krvnih pripravaka, sanacije i dezinfekcije prostora, do punktova razdvajanja gdje su pomagali policiji“, kazao je Tucaković.

Hodočašće su organizirale Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, a župan Željko Kolar naglasio je da je vatrogastvo na području županije način života.

„Bez obzira radi li se o profesionalnim ili dobrovoljnim vatrogascima, to je snaga na koju se kao župan u svakom trenutku mogu osloniti. Vatrogasci se odavno ne bave samo zaštitom od požara nego nema niti jedne elementarne nepogode gdje vatrogasci nisu prvi na terenu“, rekao je Kolar.

I dok su njihovi kolege iz cijele Hrvatske bili na hodočašću u Mariju Bistricu, vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske županije gasili su požar na Braču. Glavni vatrogasni zapovjednik rekao je da je izgorjelo oko 10 hektara površine.

„Radilo se i o minski sumnjivom području i jučer smo u jednom trenutku povukli vatrogasce s požarišta i čekali su na rubnim dijelovima. Priključili su se dva zrakoplova, kanader i air traktor“, kazao je Tucaković te dodao da je situacija sada pod kontrolom.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 292 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com