Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 Ovo je ujedno i prvo angažiranje zračnih protupožarnih snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni

 
Trogir
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovala su u ponedjeljak, 29. lipnja 2020. u popodnevnim satima u akciji gašenja požara na lokaciji Primorski dolac - Prgomet iznad Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 

Ovo je ujedno i prvo angažiranje zračnih protupožarnih snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni koja je počela 15. lipnja.

...

Hrvatska vojska sudjeluje u PP sezoni sa zračnim protupožarnim snagama s ukupno 12 protupožarnih aviona (šest Canadaira CL-415 i šest Airtractora AT-802), te s još dva helikoptera Mi-8 MTV za gašenje požara i prijevoz vatrogasaca i opreme do požarišta te s jednim avionom Pilatus PC-9M za izviđanje.

Hrvatska kopnena vojska sudjeluje s 200 pripadnika u spremnosti za brzu intervencije na požarištima, kao i dodatnim snagama za ojačanje, dok Hrvatska ratna mornarica osigurava desantni brod minopolagač (DBM) za prijevoz opreme i ljudi na otoke s velikim rezervoarom za vodu te jedan desantni jurišni brod (DJB) za traganje i spašavanje i dvije gumene brodice.

Značajnu ulogu i ove godine imat će i besposadni zrakoplovni sustav „Orbiter 3“ koji će se koristiti za rano otkrivanje požara i omogućiti prijenos podataka u realnom vremenu u Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Situacijskom operativnom središtu u Divuljama.

 

Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 276 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com