Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 "Moto svake naše zadaće je – znoj štedi krv, a ovu hodnju posvećujemo svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima"

 
Polaznici obuke za razvoj vođa započeli hodnju od Udbine do Knina
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

“Krenuli smo zajedno, uspjet ćemo zajedno – nema odustajanja”, ove riječi zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” brigadir Tomislav Kasumović  uputio je pripadnicima 2. naraštaja pilot obuke za razvoj vođa Središta za razvoj vođa “Marko Babić” uoči njihove hodnje do Knina koja je započela u ranim jutarnjim satima u vojarni “Josip Jović” u Udbini u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. godine.

 

Budućim novim vođama Hrvatske vojske obratio se i zapovjednik  Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas koji im je uputio čestitke na upornosti i volji koju su uložili tijekom dosadašnje obuke te im poželio uspješan završetak hodnje.

...

Od vojarne do kninske tvrđave 43 polaznika obuke prijeći će gotovo 88 kilometara, odnosno tri županije – Ličko-senjsku, Zadarsku i Šibensko-kninsku  kako bi, između ostalog, pokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma te podsjetili na sve one vrijednosti i znanja koje je Hrvatska vojska prikupila iz Domovinskog rata.

 

 

“Moto svake naše zadaće je – znoj štedi krv, a ovu hodnju posvećujemo svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te ju provodimo u prigodi obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvaskih branitelja” rekao je neposredno pred početak hodnje brigadir Tomislav Kasumović zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” te je dodao: “Svi polaznici spremni su za hodnju koja je završetak zahtjevne i izazovne šestotjedne obuke koja završava u Kninu nakon čega se vraćaju u svoje postrojbe gdje će nastaviti prenosti usvojena znanja”.

Poručnik Tomislav Sokolić pripadnik bojne Gromovi rekao je kako se osjeća izuzetno uzbuđeno. “Motivacija je preko krova i samo čekamo da krenemo. Obuka je bila izuzetno naporna, ali došli smo do kraja i još nam je samo ostalo stići do Knina”.

Na svojoj prvoj postaji od udbinske vojarne do Knina polaznici su posjetili Crkvu hrvatskih mučenika gdje su ih prigodnim riječima dodano ohrabrili upravitelj svetiša vlč. Josip Šimatović te vojni kapelan fra Božo Ančić.

Očekivano trajanje hodnje je tridesetak sati, a završetak je predviđen na Kninskoj tvrđavi u utorak, 4. kolovoza, uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja, kojom prigodom će novim vođama Hrvatske vojske biti dodijeljene značke i diplome.

 

 

Autor: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 278 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com