Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

Obuku je od 17. rujna 2019. pohađalo i uspješno završilo 14 djevojaka i 71 mladić

 
Obuka
 

 

PRESS

 

 

 

Podjelom pohvala i potvrdnica polaznicima Specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske na vojnom poligonu “Gašinci” u petak, 6. prosinca 2019. obilježen je završetak specijalističke vojne obuke borbenog roda pješaštva.

 

Obuku je od 17. rujna 2019. pohađalo i uspješno završilo 14 djevojaka i 71 mladić. Bili su raspoređeni u dvije obučne satnije, a obuku su provodili instruktori iz Pješačke pukovnije, Gardijske mehanizirane brigade i Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, a najbolji među njima pismeno su pohvaljeni.

...

Čestitajući im na uspješno završenoj obuci, zapovjednik Pješačke pukovnije brigadir Milan Čorak pohvalio je polaznike, ali i njihove zapovjednike i instruktore zbog uloženog truda i zalaganja te naglasio da vještine i sposobnosti stečene u Pješačkoj pukovniji čine temelj na kojem će graditi svoju vojnu karijeru.

“Prijemom u djelatni sastav Hrvatske vojske ukazano vam je povjerenje kojeg trebate opravdati časnim služenjem Domovini”, rekao je brigadir Čorak dodavši: “Ovaj je naraštaj pokazao motiviranost u svim područjima obuke, a najveći interes pokazali su za taktičke zadaće”.

Također, naglasio je kako se kroz cjelokupnu obuku posebno radilo na podizanju psihofizičkih sposobnosti, koje su temelj za uspješno usvajanje ostalih vještina: “Uloženi trud rezultirao je odličnim rezultatima na završnim gađanjima, a polaznici iz Pješačke pukovnije odlaze na vojničke dužnosti u gardijske postrojbe Hrvatske kopnene vojske, Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništvo za potporu”.

Najbolji ukupni rezultat u obuci ostvario je vojnik Hrvoje Župarić, a svoju karijeru nastavit će u 1. mehaniziranoj bojni “Tigrovi” Gardijske mehanizirane brigade.

Pohvaljeni su i njegove kolege vojnici Matej Rubčić, Boris Tomić i Tin Čuturić, svaki u svojoj specijalnosti.

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 233 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com