Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

 Akcija gašenja požara na području Male Mrdakovice kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji

 
Požar kod Vodica
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH koji se nalazio na protupožarnom izviđanju uključio se u subotu, 12. rujna 2020. u akciju gašenja požara na području Male Mrdakovice kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji.

 

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 11. rujna 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 44 požara (19 u Šibensko-kninskoj, 18 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji).

...

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile više od 250 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7400 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedeno je i 27 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran 12 puta.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 408 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com