Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

123. brigada HV Požega ustrojena je u jesen 1991. godine, kroz brigadu je prošlo više od 5000 pripadnika

 
Obilježena 29. obljetnica osnutka 123. brigade Hrvatske vojske Požega
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena 29. obljetnica osnutka 123. brigade Hrvatske vojske Požega.

 

Izaslanik predsjednika Vlade i ministra obrane RH državni tajnik MORH-a Branko Hrg i izaslanik Predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH i načelnika Glavnog stožera OSRH zapovjednik Zapovjedništva za obuku i izobrazbu HKoV-a brigadni general Željko Ljubas nazočili su u subotu, 24. listopada 2020. godine u Požegi svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka 123. brigade Hrvatske vojske.

...

Obilježavanju su uz obitelji poginulih, nestalih i umrlih pripadnika 123. brigade te izaslanstava udruga proisteklih iz Domovinskog rata nazočili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Željko Glavić,izaslanik ministra hrvatskih branitelja državni tajnik Stjepan Sučić, predstavnici Požeško-slavonske županije i Grada Požege te drugi gosti.

Tim povodom, za sve poginule, nestale i umrle pripadnike 123. brigade HV-a kod spomen obilježja na Trgu 123. brigade položeni su vijenci i zapaljene svijeće kao i ispred spomenika koji je podignut prigodom 10. obljetnice 123. brigade kod požeške Osnovne škole „Julija Kempfa“ te kod spomen biste prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, ispred zgrade Veleučilišta u Požegi.

Obilježavanje obljetnice održano je uz poštivanje preporučenih i propisanih epidemioloških mjera za suzbijanjem pandemije koronavirusa.

123. brigada HV Požega ustrojena je u jesen 1991. godine. Kroz brigadu je prošlo više od 5000 pripadnika. Brigada je imala odlučujuću ulogu u ratnim zbivanjima na zapadnoslavonskom ratištu, a prošla je gotovo sva ratišta.

Brigada je svojim pravovremenim djelovanjem najprije spriječila ulazak neprijatelja u „Zlatnu dolinu“, a potom u napadnim operacijama ”OTKOS” ”ORKAN” i ”PAPUK 91”, zajedno sa drugim brigadama, oslobodila veći dio okupiranog prostora Zapadne Slavonije.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 331 gostiju i nema članova online

A- A A+
COVID-19: Hoćete li se cijepiti?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com