Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

I danas veliki broj novozaraženih

 
Vili Beroš
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako danas imamo 2900 novozaraženih te da je to opet vrlo visoka brojka.

Dodao je ako tu brojku kompariramo s brojem novozaraženih unutar tjedan dana ona je značajno veća, jer smo imali 2323 novozaražene osobe.

 Naglasio je kako je broj testiranja u posljednih 24 sata 9668.  

...

Načelnik Sektora policije u PU zagrebačkoj Davor Posilović kazao je kako u kontekstu najavljenih izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti policiji se ni na koji način ne daju nikakve nove ovlasti iz razloga što policijske ovlasti nisu propisane tim Zakonom nego drugim zakonima. 

 Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut gostujući u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog, rekao je kako su mjere kažnjavanja potrebne zbog manjeg broja ljudi koje se mora prisiliti i uputiti da se pridržavaju mjera, ali da, prije svega, nastoje na prevenciji i edukaciji. 

Vlada predlaže nove mjere, ali i novčane sankcije - među ostalim, za nenošenje ili nepravilno nošenje maski i organiziranje privatnih zabava. Mjerama koje smo na proljeće poduzeli, spasili smo radna mjesta u hrvatskoj ekonomiji i učinili da hrvatska ekonomija funkcionira i dalje. Ovim setom mjera idemo korak dalje, istaknuo je ministar Tomislav Ćorić u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno".

Premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus. Osjeća se dobro i nastavlja raditi od kuće, poručili su iz Vlade. Najbližim premijerovim suradnicima nije određena mjera samoizolacije.

Stožer civilne zaštite jučer je donio Odluku o privremenoj zabrani odnosno ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH kojom su ulasci putnika, uz pojedine izuzetke, dozvoljeni samo uz predočenje negativnog PCR testa na covid-19 ne starijeg od 48 sati. Koronavirus po županijama

Zagrebačko županiji oboljele su 223 osobe (gradovi – 20 Samobor, 9 Sveta Nedelja, 22 Zaprešić, 1 Jastrebarsko, 42 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 24 Dugo Selo, 18 Vrbovec, 19 Sveti Ivan Zelina, općine – 14 Brdovec, 9 Bistra, 5 Jakovlje, 4 Luka, 1 Dubravica, 2 Stupnik, 3 Pisarovina, 3 Orle, 1 Kravarsko, 2 Pokupsko, 4 Kloštar Ivanić, 1 Križ, 5 Brckovljani, 4 Rugvica, 3 Dubrava, 2 Preseka, 2 Rakovec, 2 Farkaševac). Trenutno je aktivno 4049 slučaja.  


Primorsko-goranskoj županiji 188 osoba oboljelo je od koronavirusa, a tri osobe su preminule. Broj aktivnih slučajeva iznosi 2672. Hospitalizirano je 118 osoba. Radi se o osobama s područja tri županije, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije. Na respiratoru je 16 osoba.

Osječko-baranjskoj županiji 180 je novooboljelih, a preminule su dvije osobe. 

Sisačko-moslavačkoj županiji 171 je novooboljela osoba.

Vukovarsko-srijemskoj županiji 160 je novih pozitivnih osoba na COVID-19. Preminule su dvije osobe. Hospitalizirno je 69 osoba, a u samoizolaciji nalazi se 1408 osoba. 

Istarskoj županiji potvrđeno je 79 novooboljelih, a jedna osoba je preminula. Trenutno je 654 aktivnih slučaja, a u samoizolaciji nalazi se 751 osoba. Među novozaraženima je i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.

U Požeško-slavonskoj županiji na koronavirus pozitivno je 57 osoba. Trenutno je aktivan 351 slučajeva, 307 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 44 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji je 750 osoba.

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 56 novih slučajeva koronavirusom. Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 30 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih je njih 6 na respiratoru. U samoizolaciji nalaze se 1733 osobe.

S područja Ličko-senjske županije 55 je novooboljelih osoba. Pod aktivnim nadzorom/samoizolacijom je ukupno 1194 osoba.

Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđen je 31 novi slučaj koronavirusa, a preminulo je šest osoba. Trenutno je aktivno 686 slučajeva, a na bolničkom liječenju nalazi se 75 osoba.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 354 gostiju i nema članova online

A- A A+
Komunikacija Milanović - Plenković je za Vas:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com