Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Sigurnost naših građana i hrvatske države nema cijenu i ona treba biti jedan od prioriteta"

 
Počasno zaštitna bojna
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

 

Prigodnom svečanošću, Taktičko-tehničkim zborom i predstavljanjem sposobnosti postrojbi Počasno-zaštitne bojne na Pantovčaku je u petak, 26. veljače 2021. godine obilježena 27. obljetnica Počasno-zaštitne bojne i Dan vojne kapelanije “Sveti Valentin” na kojoj su nazočili ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima.

 

Uz zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula, svečanosti je nazočio i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske i predsjednik RH Zoran Milanović.

...

Ministar obrane čestitavši pripadnicima Dan Počasno-zaštitne bojne kazao je kako je riječ o elitnoj postrojbi Hrvatske vojske koja već godinama uspješno provodi odgovorne zadaće, te tako dokazuje svoju sposobnost, profesionalnost i obučenost.

“Moja zadaća kao ministra obrane, ali i svih nadležnih za sustav obrane je da osiguramo primjerene uvjete i sredstva za rad, te tako doprinesemo daljnjem jačanju Hrvatske vojske. Sigurnost naših građana i hrvatske države nema cijenu i ona treba biti jedan od prioriteta”, rekao je ministar obrane i podsjetio, a potom i zahvalio svim hrvatskim braniteljima koji su se borili pod znakovljem elitne postrojbe HV-a naziva Hrvatski gardijski zbor.

“Hrvatska vojska važan je element ukupnog sustava sigurnosti Republike Hrvatske i zajednički cilj svih nas na vlasti, ali i svih drugih političkih opcija, je da imamo snažnu i respektabilnu vojsku”, zaključio je ministar Banožić.

 

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović zahvalio je pripadnicima Počasno-zaštitne bojne na njihovoj izvrsnosti, požrtvovnosti i hrabrosti, te rekao: “Vjerujem da ćete u naredno vrijeme raditi na poboljšanju ionako svoje visoke kvalitete. Vojni poziv je način života, a mi ćemo se truditi i dalje jačati i modernizirati Hrvatsku vojsku”.

Zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Elvis Burčul rekao je ovom prigodom da ova postrojba baštini tradiciju postrojbi iz Domovinskog rata, te da je utemeljena na zajedništvu, hrabrosti i domoljublju svih njenih pripadnika. “Ova postrojba namijenjena je ljudima čvrstog karaktera, ljudima koji imaju jasnu viziju i koji su usredotočeni na svoju misiju i zadaću”, istaknuo je brigadir Burčul.

U toj prigodi, održana je i svečanost dodjele odlikovanja, pohvala i nagrada pripadnicima Počasno-zaštitne bojne, a u ime odlikovanih, pohvaljenih i nagrađenih obratila se satnica Sanela Lažeta.

“Zadovoljstvo je stati ovdje i zahvaliti se na časti i priznanjima koje ste nam dali. Koristim ovu prigodu da čestitam svojim pohvaljenim i nagrađenim kolegama i svima onima koji su nam kolegijalnošću i podrškom pomogli ovo ostvariti, ovo je i vaše priznanje”, poručuje Lažeta.

Također, uzvanici su obišli i Taktičko-tehnički zbor, a pripadnici Počasno-zaštitne bojne predstavili su sposobnosti svoje postrojbe.

Satnija za osiguranje tako je izvela metodsko-pokazne vježbe detekcije eksplozivnih naprava pomoću službenih pasa i uporabu Anti-dron puške QR 07S, Zaštitna satnija imala je metodsko-pokaznu vježbu rad vodiča službenog psa zaštitne namjene, a svoje sposobnosti i opremu predstavila je i Počasna satnija, Posadna satnija te Satnija za potporu.

Svečanost je svojim nastupom uveličao Orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 348 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com