Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

"Kroz obuku, ali i sudjelovanje naših pripadnika u međunarodnim vojnim operacijama i mirovnim misijama zajedno smo utrli putove koje će slijediti budući hrvatski kontingenti"

 
20. obljetnica Središta za međunarodne vojne operacije
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

U vojarni “Vitez Damir Martić”, u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine svečano je obilježena 20. obljetnica osnutka i Dan Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”.

 

Svečanom obilježavanju su nazočili zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” brigadni general Željko Ljubas, ujedno izaslanik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-pukovnika Borisa Šerića, zapovjednik Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” brigadir Ivan Miloš, pripadnici Središta i drugi.

...

Program je započeo molitvom koju je predvodio pater Zdravko Barić i paljenjem svijeća na grobu skupnika Josipa Briškog te kod spomen obilježja ustrojavanja “Tigrova” u vojarni “Vitez Damir Martić”.

Zapovjednik Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” brigadir Ivan Miloš istaknuo je kako međunarodni karakter aktivnosti Središta razlikuje Središte od drugih postrojbi Hrvatske vojske. To je značajka koja ga čini prepoznatljivim i radi koje uživa veliko povjerenje.

“Kroz obuku, ali i sudjelovanje naših pripadnika u međunarodnim vojnim operacijama i mirovnim misijama zajedno smo utrli putove koje će slijediti budući hrvatski kontingenti. Podrazumijeva se da smo i u nacionalnim okvirima prisutni i uspješno surađujemo sa svim granama Hrvatske vojske te civilnim institucijama u kojima vidimo perspektivu za poboljšanje međuresorne suradnje na obostranu korist”, poručio je brigadir Miloš.

Zaslužnim pripadnicima Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” uručene su pohvale i nagrade.

U okviru svečanog programa, otkrivena je spomen ploča Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”. Spomen ploča simbolično objedinjuje obuku, kao temeljnu zadaću Središta, i djelovanje Hrvatske vojske u međunarodnim vojnim operacijama, kombinacijom afganistanskog mramora i kamene stijene s vojnog poligona “Eugen Kvaternik” na Slunju.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

  

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 360 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com