Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HRVATSKA

Veteranski centar u Šibeniku imat će 142 postelje i moći će primiti oko 2500 korisnika na godinu

 
Veteranski centar
 

 

Novosti iz Domovine

 

 

 

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u utorak je obišao gradilište Veteranskog centra u Šibeniku, gdje je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova.

 

"Nakon što sam u rujnu nazočio početku radova, sad mogu konstatirati da smo s ovim Veteranskim centrom u Šibeniku daleko ispred postavljenih rokova. To me neizmjerno raduje. Vjerujem da tu radost dijele i hrvatski branitelji", rekao je ministar, koji je obišao gradilište u društvo šibenskoga gradonačelnika Željka Burića i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

...

"Šibenik je grad koji je zaslužio ovakav objekt. Naša Vlada je cijelo vrijeme naglašavala važnost odgovornog pristupa ovakvim projektima te povlačenju sredstava iz Europske unije, a za ovaj centar povučeno je 85 posto ukupnog iznosa. Ovaj centar sa svim svojim sadržajima, po najsuvremenijim standardima izgradnje, pružat će uslugu kakvu hrvatski branitelji zaslužuju. Ovo je snažan iskorak u pogledu osmišljavanja i organiziranja programa i mjera u potpori hrvatskim braniteljima", istaknuo je Medved.

Gradonačelnik Burić istaknuo je učinkovitost u izgradnji toga složenog projekta.

"Izgradnja Veteranskog centra primjer je kako ovakvi projekti mogu kvalitetno funkcionirati kada se uključi Ministarstvo branitelja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ali i lokalna i regionalna samouprava. Doslovno nam je trebao samo jedan sastanak da se cijeli ovaj projekt zakotrlja", rekao je.

Župan Burić je istaknuo kako je smisao izgradnje centra da bude na korist braniteljima, ljudima zbog kojih taj grad i nosi epitet herojski.

Veteranski centar u Šibeniku imat će 142 postelje i moći će primiti oko 2500 korisnika na godinu. Gradnja će stajati nešto više od 68 milijuna kuna, a trebao bi biti otvoren u kolovozu 2021. 

Centar se gradi kroz projekt koji u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020." provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Osim u Šibeniku, veteranski centri se grade i u Daruvaru, Sinju i Petrinji.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 206 gostiju i nema članova online

A- A A+
Treba li uvesti obvezno Covid-cijepljenje za sve građane RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com